Naslovnica

Novosti


Svečana promocija diplomiranih studenata po prvi puta na otvorenom u Mostaru


Budući da Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru radi uz poštivanje svih sigurnosnih mjera kao i preporuka kriznog stožera, u mjesecu srpnju se planira održati promocija magistara struke i prvostupnika. Svečanost će biti održana u vanjskom dijelu Amfiteatra Sveučilišta u Mostaru.Promociji će moći pristupiti studenti koji će diplomirati ili obraniti završni rad do 30. lipnja 2020. godine, te izvršiti sve obveze za završetak studija i promociju. Detaljnije informacije o terminu promocije bit će oglašene pravovremeno.
Službeno Opširnije
  • Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 10:34

Upise na FPMOZ vršit ćemo preko online platforme


Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti jedna je od najvećih sastavnica Sveučilišta u Mostaru koja nudi veliki izbor studijskih programa. O načinu održavanja ispita, upisima novih generacija i aktivnostima fakulteta u intervjuu za Večernji list BiH govori prof. dr. sc. Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a.

Ostalo Opširnije
  • Četvrtak, 28 Svibanj 2020 17:42

Uplata druge rate za ljetni semestar


Studenti koji nisu uplatili drugu ratu za ljetni semestar akademske 2019./20. trebaju izmiriti svoje obveze do 05. lipnja 2020. godine u protivnom neće moći pristupiti ispitima na ljetnom ispitnom roku.

Službeno Opširnije
  • Utorak, 26 Svibanj 2020 09:32

Studij edukacijske rehabilitacije – održano online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji : nove tehnologije, online podrška iskustva roditelja“


21. svibnja 2020. godine održano je predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja“ koje su organizirali studenti Studija edukacijske rehabilitacije u suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilištu u Mostaru, na čelu s dekanom, prof. dr. sc. Mariom Vasiljem.

Predavanje je organizirano uz pomoć koordinatorice za Studij edukacijske rehabilitacije Nikoline Knezović i Maje Smolić, asistentice na studiju ER, koja je bila i moderator predavanja.

Uvodnu riječ imala je doc. dr. sc. Antea Čilić, pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ-a, koja je sve prisutne pozdravila i pohvalila studente za angažman i uloženi trud te poželjela uspješan rad.

Predavači su bili mr. sc. Selmir Hadžić, Predsjednik Udruženja defektologa, edukatora - rehabilitatora u KS "STOL" s temom Sistem edukacije i rehabilitacije djece s TUR u BiH i primjeri iz prakse.  Druga tema bila je Kako nove tehnologije utječu na razvoj socijalne kompetencije?, a o njoj su govorile studentice treće godine edukacijske rehabilitacije, Ivona Grbavac i Marija Rezić. Veoma zanimljiva tema, Izazovi za vrijeme pandemije COVID-19, nove uloge i iskustva, bilo je zapravo iskustvo Mirjane Odak, majke dječaka s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je završeno s temom Podrška edukacijskog rehabilitatora roditeljima djece s TUR u vrijeme pandemije COVID-19, magistrice edukacijske rehabilitacije, Mateje Vukašinec, koja je kroz primjere predstavila na koji način ona kao edukacijski rehabilitator pruža djeci i njihovim obiteljima online podršku....

Predavanje je završilo pozdravom i motivirajućim riječima dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, prof. dr. sc. Maria Vasilja, koji je ovaj događaj podržao te aktivno pratio cijelo predavanje, ali i najavio neke zanimljive i korisne aktivnosti na fakultetu i na Studiju edukacijske rehabilitacije.

Obzirom na iznimno uspješnu organizaciju prvog predavanje, studenti se nadaju da je ovo samo još jedan u nizu od ovakvih projekta, te da će uz podršku Fakulteta i Sveučilišta u Mostaru i dalje organizirati ovakve i slične događaje sa ciljem edukacije ali i poboljšanja statusa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Događanja Opširnije
  • Petak, 22 Svibanj 2020 16:00

Otvorene prijave za Virtualni dan matematike i informatike


Prvi Virtualni dan otvorenih vrata matematike i informatike održati će se u četvrtak 28. svibnja 2020. godine,  s početkom u 10:30 sati.

Virtualni dan matematike i informatike ima za cilj povezivanje svih razina obrazovanja u matematici i informatici i promicanje prirodoslovno-matematičkih znanosti među mladima. Na virtualnom danu matematike i informatike bit će organizirane zabavne i poučne radionice za učenike koje zanima logičko razmišljanje.

Uz niz jednostavnih, ali zanimljivih radionica učenicima želimo približiti naš fakultet i prikazati im na koji način obrazujemo buduće generacije.Za profesore matematike i informatike bit će organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadamo se, donijeti nove ideje za rad u učionicama.

Pozivnicu za sudjelovanje, te raspored aktivnosti koje Vas očekuju možete pogledati na poveznici: Pozivnica za sudjelovanje

Ako želite sudjelovati na Virtualnom danu matematike i informatike, potrebno se prijaviti na ovoj poveznici.

Događanja Opširnije
  • Četvrtak, 21 Svibanj 2020 15:30

Online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja.


Studenti studija edukacijske rehabilitacije u suradnji sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar, organiziraju online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije,  podrška, iskustva roditelja“

Predavači su:online
dr. sc. Selmir Hadžić, predsjednik Udruženja defektologa, edukatora-rehabilitatora "STOL" u Kantonu Sarajevo
Ivona Grbavac i Marija Rezić – studentice treće godine Studija edukacijske rehabilitacije u Mostaru
Mirjana Odak, roditelj djeteta s teškoćama u razvoju
Mateja Vukašinec, mag.rehab.educ., Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica (HR)

Prijavu za online predavanje možete izvršiti na ovom linku.

Link na Google MEET svi prijavljeni će dobiti u četvrtak, pola sata prije predavanja, na mail adresu.

Sve dodatne informacije o predavanju pogledajte na priloženim INFO plakatima.

Predavanje će se održati u četvrtak 21.5.2020. s početkom u 17 sati na platformi Google MEET.

Veselimo se ONLINE druženju !

Događanja Opširnije
  • Utorak, 19 Svibanj 2020 09:36
Studomat
ISS
ISS