Naslovnica

Novosti


Uplata druge rate za ljetni semestar


Studenti koji nisu uplatili drugu ratu za ljetni semestar akademske 2019./20. trebaju izmiriti svoje obveze do 05. lipnja 2020. godine u protivnom neće moći pristupiti ispitima na ljetnom ispitnom roku.

Službeno Opširnije
  • Utorak, 26 Svibanj 2020 09:32

Studij edukacijske rehabilitacije – održano online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji : nove tehnologije, online podrška iskustva roditelja“


21. svibnja 2020. godine održano je predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja“ koje su organizirali studenti Studija edukacijske rehabilitacije u suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilištu u Mostaru, na čelu s dekanom, prof. dr. sc. Mariom Vasiljem.

Predavanje je organizirano uz pomoć koordinatorice za Studij edukacijske rehabilitacije Nikoline Knezović i Maje Smolić, asistentice na studiju ER, koja je bila i moderator predavanja.

Uvodnu riječ imala je doc. dr. sc. Antea Čilić, pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ-a, koja je sve prisutne pozdravila i pohvalila studente za angažman i uloženi trud te poželjela uspješan rad.

Predavači su bili mr. sc. Selmir Hadžić, Predsjednik Udruženja defektologa, edukatora - rehabilitatora u KS "STOL" s temom Sistem edukacije i rehabilitacije djece s TUR u BiH i primjeri iz prakse.  Druga tema bila je Kako nove tehnologije utječu na razvoj socijalne kompetencije?, a o njoj su govorile studentice treće godine edukacijske rehabilitacije, Ivona Grbavac i Marija Rezić. Veoma zanimljiva tema, Izazovi za vrijeme pandemije COVID-19, nove uloge i iskustva, bilo je zapravo iskustvo Mirjane Odak, majke dječaka s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je završeno s temom Podrška edukacijskog rehabilitatora roditeljima djece s TUR u vrijeme pandemije COVID-19, magistrice edukacijske rehabilitacije, Mateje Vukašinec, koja je kroz primjere predstavila na koji način ona kao edukacijski rehabilitator pruža djeci i njihovim obiteljima online podršku....

Predavanje je završilo pozdravom i motivirajućim riječima dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, prof. dr. sc. Maria Vasilja, koji je ovaj događaj podržao te aktivno pratio cijelo predavanje, ali i najavio neke zanimljive i korisne aktivnosti na fakultetu i na Studiju edukacijske rehabilitacije.

Obzirom na iznimno uspješnu organizaciju prvog predavanje, studenti se nadaju da je ovo samo još jedan u nizu od ovakvih projekta, te da će uz podršku Fakulteta i Sveučilišta u Mostaru i dalje organizirati ovakve i slične događaje sa ciljem edukacije ali i poboljšanja statusa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Događanja Opširnije
  • Petak, 22 Svibanj 2020 16:00

Otvorene prijave za Virtualni dan matematike i informatike


Prvi Virtualni dan otvorenih vrata matematike i informatike održati će se u četvrtak 28. svibnja 2020. godine,  s početkom u 10:30 sati.

Virtualni dan matematike i informatike ima za cilj povezivanje svih razina obrazovanja u matematici i informatici i promicanje prirodoslovno-matematičkih znanosti među mladima. Na virtualnom danu matematike i informatike bit će organizirane zabavne i poučne radionice za učenike koje zanima logičko razmišljanje.

Uz niz jednostavnih, ali zanimljivih radionica učenicima želimo približiti naš fakultet i prikazati im na koji način obrazujemo buduće generacije.Za profesore matematike i informatike bit će organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadamo se, donijeti nove ideje za rad u učionicama.

Pozivnicu za sudjelovanje, te raspored aktivnosti koje Vas očekuju možete pogledati na poveznici: Pozivnica za sudjelovanje

Ako želite sudjelovati na Virtualnom danu matematike i informatike, potrebno se prijaviti na ovoj poveznici.

Događanja Opširnije
  • Četvrtak, 21 Svibanj 2020 15:30

Online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja.


Studenti studija edukacijske rehabilitacije u suradnji sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar, organiziraju online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije,  podrška, iskustva roditelja“

Predavači su:online
dr. sc. Selmir Hadžić, predsjednik Udruženja defektologa, edukatora-rehabilitatora "STOL" u Kantonu Sarajevo
Ivona Grbavac i Marija Rezić – studentice treće godine Studija edukacijske rehabilitacije u Mostaru
Mirjana Odak, roditelj djeteta s teškoćama u razvoju
Mateja Vukašinec, mag.rehab.educ., Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica (HR)

Prijavu za online predavanje možete izvršiti na ovom linku.

Link na Google MEET svi prijavljeni će dobiti u četvrtak, pola sata prije predavanja, na mail adresu.

Sve dodatne informacije o predavanju pogledajte na priloženim INFO plakatima.

Predavanje će se održati u četvrtak 21.5.2020. s početkom u 17 sati na platformi Google MEET.

Veselimo se ONLINE druženju !

Događanja Opširnije
  • Utorak, 19 Svibanj 2020 09:36

Obavijest o radu Fakulteta


Od ponedjeljka, 25.5.2020. godine produžava se radno vrijeme na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te sukladno tome sve administrativne i tehničke službe Fakulteta radit će svaki radni dan od 8 do 15,30 sati. Svi ostali koji imaju potrebu mogu doći i biti na Fakultetu u navedenom periodu, uz poštivanje socijalne distance i drugih preporuka kriznog stožera.

Službeno Opširnije
  • Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 14:55

Online obrana diplomskoga rada na studiju Edukacijska rehabilitacija


Dana 15. svibnja 2020. u 11.00 h održana je online obrana diplomskoga rada na studiju edukacijske rehabilitacije. Studentica Branka Nešić Jelić je pred tročlanim povjerenstvom u sljedećem sastavu : prof. dr. sc. Daniela Bratković – mentorica i članica, doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar – predsjednica povjerenstva i asist. Maja Smolić – članica, uspješno obranila diplomski rad pod nazivom Stavovi stručnjaka prema spolnosti osoba s intelektualnim teškoćama te stekla zvanje magistra edukacijske rehabilitacije.

Službeno Opširnije
  • Petak, 15 Svibanj 2020 11:59
Studomat
ISS
ISS
ISS
Anketa