Novosti

Početak škole programiranja

Informatičko-tehnička udruga Switch na FPMOZ-u je održala prvo predavanje besplatne škole osnova programiranja za sve studente Sveučilišta u Mostaru.

Na školu se prijavilo 90 studenata. Najveći broj studenata je s FPMOZ-a, odnosno sa studija Informatike, ali je bio veliki odaziv i studenata s drugih fakulteta (FSR, Farmaceutski, Ekonomski, Pravni, Filozofski fakultet).

Prvo predavanje članovi udruge su održali u utorak 8.11. kada su polaznike upoznali s planom i programom škole programiranja, kao i s ustrojem same udruge. Polaznike su također pozdravili i asistenti s odjela Informatike.

Udruga je školu organizirala kako bi svoje znanje podijelila s drugim studentima, omogućila studentima da uče jedni od drugih i razmjenjuju iskustva. Cilj predavača je da nakon odslušanih predavanja studenti imaju dovoljno znanja za samostalan napredak u svijetu programiranja, jer je to jedna od najtraženijih vještina danas. Kroz cijelo predavanje naglasak će biti na praktičnom radu u programskom jeziku Python.

Predavanja će se na jednostavan i pristupačan način održavati svake srijede do kraja zimskog semestra.