Novosti

Poziv za program stipendiranja Fondacije budućnosti u BiH

Stipendija Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (Fellowship) je prestižna prilika za razvoj karijere za studente koji trenutno studiraju ili započinju dodiplomske ili postdiplomske studije iz bilo koje tehničke znanosti (inženjerstvo, proizvodnja, računarske znanosti, informacione tehnologije i slično) u Bosni i Hercegovini.

Stipendija uključuje obrazovanje orijentirano na industriju, pristup tehnologiji, razvoj liderstva, mogućnosti mobilnosti i finansiranja; a studenti se mogu prijaviti u dva kruga godišnje (krajem marta i krajem oktobra).

Šta stipendija podrazumijeva?

Ono što je počelo kao finansijska stipendija, kako bi se pomoglo učenicima koji su u nepovoljnom položaju da pokriju dodatne troškove školovanja, pretvorilo se u sveobuhvatni program podrške od kojeg svaki student može imati koristi. Sada se gotovo isključivo fokusiramo na pružanje mogućnosti motiviranim učenicima da prošire svoje talente i nastave svoje karijere sa lokalnim i međunarodnim volontiranjem, radnim iskustvom i radnim mjestima.

"U toku jednogodišnjeg perioda u prosjeku se u svakog našeg studenta uloži više od 6.000 KM."

Kriteriji za apliciranje i odabir studenata

Kandidati za stipendiju Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini moraju ispunjavati određene kriterije prihvatljivosti kako bi se mogli uzeti u obzir za dobijanje stipendije. Kandidati moraju biti iskreni prilikom popunjavanja relevantnih informacija i od njih će se tražiti da pruže dokaze nakon ulaska u uži izbor. Svaki kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Biti student na bilo kojem univerzitetu u Bosni i Hercegovini (studij treba uključivati: inženjerstvo, proizvodnju, računarske znanosti, informacione tehnologije ili slično)
  • Biti upisan kao redovan student (u obzir dolaze bachelor i master studij)
  • Posjedovati barem konverzacijski nivo engleskog jezika
  • Imati prosjek ocjena minimalno 7.5

Kako se prijaviti?

Studenti se mogu prijaviti da postanu stipendisti Fondacije podnošenjem online prijave koja uključuje motivacijsko pismo (najviše 2 stranice). Prilikom pisanja Vašeg motivacionog pisma, obavezno se detaljno upoznajte sa radom Fondacije, adresirajte sve potrebne kriterije odabira i odgovorite na sva postavljena pitanja u aplikaciji. Za dodatne informacije i apliciranje, kliknite na: https://www.bhfuturesfoundation.org/apply .

Rok za prijavu je 22. mart.

Za više informacija o Fondaciji Budućnosti u BiH i njenom dosadašnjem  radu, aktivnostima sa studentima i pomoći bh. društvu, kao i svim uspješnim akcijama, posjetite našu web ili FB stranicu:  www.bhfuturesfoundation.org   &   www.facebook.com/bhfuturesfoundation/

 

Poster za program možete provjeriti na linku.