Pratite nas na društvenim mrežama

Front page

Novosti

Obavijest za sve redovne studente

Sljedeći tjedan u srijedu, 10. travnja 2019. povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti - studij Kineziologije i Arena sport centar održati će Edukativno - praktičnu radionicu/trening za sve naše studente sa početkom u 12:00 sati na sportskim terenima Arena sport centra.

Cilj ovog događaja je podignuti svijest o važnosti i dobrobiti tjelesnog vježbanja za zdravlje, proučavanje osnovnih principa tjelesnog vježbanja te usavršavanje općih pripremnih vježbi koje su prilagođene studentskoj populaciji.

Svi redoviti studenti prve i druge godine studija, obavezni su, umjesto vježbi u nadolazećem tjednu (08.04. - 13.04.), prisustvovati ovom događaju, osim studenata koji u to vrijeme imaju nastavu iz nekog drugog predmeta na fakultetu (ti studenti će odraditi nadoknadu vježbi u toku semestra).

U Arena centru će biti naši asistenti i profesori sa kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura kojima se trebate javiti i upisati se u evidenciju vašeg dolaska. Dolazak je zamjena za dolazak na vježbe i u evidenciju ulazi kao plus za odrađen sat nastave.

Obavezni ste doći u sportskoj odjeći i obući (obavezna bijela majica), do 11:30 sati!

Kao što je već dobro znano, nema dobrog zdravlja bez redovitog vježbanja. Tjelesna neaktivnost sve je veći problem današnjice, najčešće zbog sjedilačkog načina života, manjka slobodnog vremena ili jednostavno nekvalitetne edukacije o važnosti vježbanja. Upravo zbog toga, svake se godine nastoji educirati, informirati i potaknuti društvo na zdrav način života. Iako se to u današnjem svijetu prepunom obaveza, nezdrave prehrane pa i lijenosti čini kao nešto nemoguće, samo 30-ak minuta vježbanja na dan čini itekako veliku razliku. Tjelesna aktivnost ima brojne pozitivne učinke: pomaže u prevenciji bolesti, jača imunitet, umanjuje stres i pojačava koncentraciju.

doc.dr.sc.Ivan Kvesić

 

Obavijesti