Međunarodna suradnja

Alpen-Adria Master" - stipendije Alpen-Adria-Univerziteta u Klagenfurtu

Austrijski kulturni forum Sarajevo Vam sa zadovoljstvom skreće pažnju na konkurs za "Alpen-Adria Master"-stipendije za apsolvente bachelor-studija, koji dolaze iz jedne od sljedećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija i koji namjeravaju upisati master studij na Alpen-Adria-Univerzitetu u Klagenfurtu.

Stipendija obuhvata mjesečnu novčanu potporu u iznosu od EUR 500,- za prvu studijsku godinu (oktobar do septembra) i mjesečnu novčanu potporu u iznosu od EUR 150,- za drugu studijsku godinu (oktobar do septembra) u trajanju od maksimalno dvije godine, jednokratni paušal za putne troškove između EUR 135,- i EUR 225,-, kao i oslobađanje troškova školarine za maksimalno 5 semestara (ukoliko su ispunjeni svi studijski uslovi).

Rok za prijavu je 31.05.2019. godine.

 

Prijavu je moguće dostaviti elektronskim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U prilogu Vam dostavljamo informativne materijale o stipendiji na njemačkom i engleskom jeziku. Za dodatna pitanja molimo da se obratite:

Alpen-Adria-Universität Klagenfurt International Office Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije su također u prilozima: LINK 1 LINK 2

Popis studenata po godinama

Popis studenata po godinama

talumni logo blue

Studomat
ISS
ISS