Novosti

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Program započinje u utorak, 3. prosinca 2019. godine, predavanjem prof. dr. sc. Lelie Kiš-Glavaš na temu „Što nam kažu studenti s invaliditetom“ i studentice druge godine diplomskog studija Lore Jukić na temu „Mentalno zdravlje osoba s invaliditetom“, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta na kampusu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 16:30 sati. Nakon predavanja, o svom iskustvu studiranja na Sveučilištu u Mostaru govorit će i sami studenti s invaliditetom.

Pored toga, u sklopu obilježavanja Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, studenti edukacijske rehabilitacije imat će i svoj INFO pult u Mepas Mallu na kojem će se posjetitelji moći informirati o osobama s invaliditetom i području rada edukacijskih rehabilitatora te sudjelovati u simulacijskim radionicama, a predstavit ćemo i neke didaktičke materijale nastale u dosadašnjem radu studenata, kao i vrijedna komunikacijska pomagala. Aktivnosti u Mepas Mallu traju od 10 do 16 sati. Za to vrijeme, u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića u Mostaru, organizirane su i radionice za osnovnoškolce i djecu s teškoćama u razvoju iz nekoliko udruga s područja grada Mostara. Radionice će se održati od 10 do 12 sati u školskoj dvorani OŠ Ivana Gundulića u Mostaru.

Ove godine, kroz obilježavanje Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, želi se staviti naglasak na bogatstvo osobnosti svake osobe s invaliditetom i djeteta s teškoćama u razvoju i ono dobro što se neće vidjeti ako se osobe s invaliditetom budu promatrale samo kroz invaliditet.

Plakate za predavanje možete provjeriti na sljedećem linku: Plakat

Letke za predavanje možete provjeriti na sljedećim linkovima: Letak 1 Letak 2