Novosti

Studenti edukacijske rehabilitacije FPMOZ-a obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U sklopu obilježavanja Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, studenti edukacijske rehabilitacije FPOMOZ-a imali su svoj INFO pult u Mepas Mallu na kojem su se posjetitelji mogli informirati o osobama s invaliditetom i području rada edukacijskih rehabilitatora te sudjelovati u simulacijskim radionicama. Tom prigodom predstavili su didaktičke materijale nastale u dosadašnjem radu studenata, kao i vrijedna komunikacijska pomagala.

Aktivnosti u Mepas Mallu trajale su od 10 do 16 sati. Za to vrijeme, u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića u Mostaru, organizirane su i radionice za osnovnoškolce i djecu s teškoćama u razvoju iz nekoliko udruga s područja grada Mostara. Radionice su se održale od 10 do 12 sati u školskoj dvorani OŠ Ivana Gundulića u Mostaru.

Poruka današnjeg obilježavanja Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom jeste: Ove godine, kroz obilježavanje Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, želimo staviti naglasak na bogatstvo osobnosti svake osobe s invaliditetom i djeteta s teškoćama u razvoju i ono dobro što se neće vidjeti ako se osobe s invaliditetom budu promatrale samo kroz invaliditet.

Slike sa ovog događaja možete pogledati na ovoj web lokaciji.