International cooperation

Pismo Atašeice za kulturu i obrazovanje

Oglašavamo informaciju o otvorenom natječaju Veleposlanstva SAD-a u zajedništvu s kompetentnim američkim sveučilištima koji organiziraju dva intenzivna jednotjedna modula u rujnu 2021. Moduli su namijenjeni različitim  razinama profesionalnog usavršavanja sveučilišnog nastavnog osoblja u području znanstvenog istraživanja koristeći baze podataka dobivene sudjelovanjem BiH kroz ILSA (International Large Scale Assessments).

Cilj modula je razvijanja znanja i praktičnih vještina kroz grupni rad uz istovremeno održavanje obaju modula četiri dana za redom u trajanju od 5 sati. Američki stručnjaci organizirati će program modula u nekoliko sesija kroz svakodnevni asinkroni rad te jednu svakodnevnu sinkronu sesiju u trajanju od najviše 120 minuta.

Modul 1 bit će usmjeren na različite ILSA-e, njihove sličnosti i razlike, pronalaženje istih testnom dokumentacijom, učinkovito korištenje rezultata u istraživanju i politici, analizu podataka, upotrebu IDB analizatora u temeljenim  analizama i tumačenju rezultata i dr.

Modul 2 namijenjen je složenijim analizama i bit će usmjeren na naprednija znanstvena istraživanja s naglaskom na objavljivanje u akademskim časopisima ili izlaganje na znanstvenim skupovima.

Ljubazno molimo da svi zainteresirani kandidati dostave, putem email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do ponedjeljka 7.6.2021., uz prijavu svoj  CV u kojem su razvidne sljedeće informacije:

  1. Naziv modula za koji se kandidat prijavljuje;
  2. Razina znanja engleskog jezika kandidata;
  3. Softver koji kandidat koristi odnosno koji je dostupan za statističke analize;
  4. Razina statističkih vještina kandidata;
  5. Koji znanstveni časopisi i/ili konferencije su zanimljivi kandidatu za objavljivanje / predstavljanje(ova se točka odnosi samo na zainteresirane za Modul 2).

 Više informacija o modulima može se pronaći u privitku.

Anketa