FPMOZ upisi

Novosti

FPMOZ: Održana javna rasprava u sklopu revizije studijskih programa Kineziologije

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Kampus Rodoč, 8. rujna 2022. godine s početkom u 12 sati održana je javna rasprava povodom postupka redovite revizije studijskih programa preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Kineziologije, uz nazočnost djelatnika i studenata FPMOZ-a, te profesora Kineziologije koji rade u osnovnom i srednjem obrazovanju, rekreacijsko-sportskim objektima i sportskim klubovima.

Preddiplomski sveučilišni studij Kineziologije predstavlja prvi ciklus visokog obrazovanja po bolonjskom sustavu studiranja u trajanju od četiri godine s opterećenjem od 240 ECTS bodova, dok diplomski sveučilišni studij Kineziologije predstavlja drugi ciklus visokog obrazovanja, također po bolonjskom sustavu u trajanju od jedne godine s opterećenjem od 60 ECTS bodova, te su izrađeni u skladu s referentnim fakultetima u regiji i u Europi.   

Predloženi studijski programi su od strateškog značaja za Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, ali su još značajniji za kineziološku struku jer omogućuju potpunu vertikalu u obrazovanju kineziologa na oba navedena ciklusa visokog obrazovanja.

Na raspravi se dotaklo sljedećih tema: ECTS sustava bodovanja, izbornih postojećih i uvođenja novih izbornih predmeta, te nastavne prakse, uz konstataciju da je svaki angažman vanjskih stručnjaka-praktičara i profesora sa srodnih fakulteta dobrodošla. Zaključci rasprave će se iskoristiti za unaprjeđenje studijskih programa.

 

20220908 120501 1

20220908 120719

20220908 120750

Anketa