International cooperation

Prilika za studiranje u inozemstvu uz stipendiju

Obavještavamo Vas  kako se otvorila prilika za studente iz BiH za studiranjem u inozemstvu na diplomskom (Master) studiju uz stipendiju od 1400 EUR/mj.

Erasmus Mundus Joint Master in Sustainable Mineral and Metal Processing Engineering – PROMISE studij posebno je prikladan za studente koji studiraju oplemenjivanje mineralnih sirovina, rudarstvo, metalurgiju, kemijsko inženjerstvo, znanost i inženjerstvo vezano uz materijale i druge srodne inženjerske struke. Prijaviti se mogu studenti sa završenim Bachelor ili Master stupnjem (preddiplomskim ili diplomskim studijem).

Studij su pokrenula četiri sveučilišta Oulu (Finland), Leoben (Austria), Zagreb (Croatia) and Santa Maria (Chile) sa EU financiranjem. Godišnje se upisuje 21 student uz stipendiju i još 4 studenta koji se sami financiraju, dakle ukupno 25 studenata.

Za prvu generaciju studenata nastava je upravo počela (prvi semestar) na University of Oulu u Finskoj. Nakon toga se u drugom semestru sele u Austriju, Leoben (MUL). Nakon drugog semestra polovica studenata nastavit će studij u Čileu na Santa Maria University (USM), a druga polovica na Sveučilištu u Zagrebu (RGNF). Četvrti semestar predviđen je za izradu diplomskog rada na bilo kojem od 4 sveučilišta.

Prijave za drugu generaciju biti će otvorene uskoro, početkom studenog ove godine. Prijave za drugu generaciju biti će otvorene za približno mjesec dana (1.11.). Mogu se prijaviti svi studenti sa završenim Bachelor ili Master studijem, sa ili bez radnog iskustva.

Studij je naročito pogodan za one rudarske, metalurške i kemijske struke, ali i za druge inženjerske struke.
Postoji ograničenje do najviše 2 studenta godišnje iz jedne države, no budući da se  BiH  nalazi u kategoriji IPA država,moguće je  prihvatiti i više od 2 studenta iz jedne države godišnje.

Za detaljnije informacije (program studija, način prijave, rokovi, …) kontaktirati mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , ili posjetite mrežnu stranicu studija:  https://www.master-promise.eu/

Anketa