Novosti

U sklopu projekta Teacher realiziran zadatak modernizacije tehničke opreme za podučavanje

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 19:24

Projekt Teacher, u kojem je Sveučilište u Mostaru jedan od partnera realizira se od 2016. godine. U sklopu projekta čiji je cilj modernizacija i inovacija nastavnih planova i programa studija Predškolskog odgoja u Bosni i Hercegovini realiziran je i zadatak modernizacije tehničke opreme za podučavanje. Oprema je integrirana u učionicama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, što će doprinijeti poboljšanju kvalitete nastavnog procesa.

Ostalo Opširnije...


Daniel Vasić o Smart Campusu, prvom ovakvom projektu u BiH: „Od početka smo uključili i studente, sustav se intenzivno nadograđuje“

Petak, 12 Ožujak 2021 18:45

Sveučilište u Mostaru prva je visokoobrazovna institucija u Bosni i Hercegovini koja je izgradila i u svoj kampus postavila projekt Smart Campus. Unatoč pandemiji korona virusa, sveučilišni tim ispred Centra za informacijske tehnologije SUM-a već dvije godine intenzivno radi na implementaciji i nadogradnji pametnog sustava, što je od izrazite važnosti za IT infrastrukturu koja je u današnjem, modernom svijetu sve više zastupljena. Daniel Vasić voditelj je projekta Smart Campus i za SUM Sovu je otkrio kako je sve počelo i na kojim se sustavima trenutno radi.  

Ostalo Opširnije...


CRDF Hackathon

Srijeda, 10 Ožujak 2021 10:15
CRDF Global je neovisna neprofitna organizacija koja u 2021. godini planira  provesti virtualne hackathone  za studente i praktičare cyber sigurnosti u šest balkanskih zemalja, uključujući Srbiju, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo i Makedoniju.

Ostalo Opširnije...


Prilika za studente

Srijeda, 10 Ožujak 2021 08:35

Studentska organizacija BEST Mostar organizira HackAtHome, natjecanje za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Natjecanje će se održati putem Zoom platforme 19.03. - 27.03.2021. 

Ostalo Opširnije...


Anketa