Tehnika

Predavanja kod prof. dr. sc. Gorana Kraljevića

Subota, 09 Siječanj 2021 12:17

Baze podataka 2

  • Nastava iz predmeta „Baze podataka 2“ će se održati u utorak, 12.1.2021. u 16:30 sati (učionica 108).

Rudarenje podataka

  • Nastava iz predmeta „Rudarenje podataka“ će se održati u srijedu, 13.1.2021. u 16:30 sati (učionica 1-2).

Obavijesti Opširnije...


Računalne mreže Orašje - rezultati 1. kolokvija

Nedjelja, 03 Siječanj 2021 00:54

Rezultati 1. online kolokvija iz Računalnih mreža održanog u ponedjeljak 21.12.2020. za studente u Orašju, nalaze se na Sumarum sustavu.

Uvid u radove biti će u srijedu 13.01.2021. iza vježbi, putem Google Meet usluge.

Obavijesti Opširnije...


O studiju tehnike

Preddiplomski studij informatike-tehnike prvenstveno za cilj ima pripremu studenata za diplomski studij informatike i tehnike koji će im omogućiti rad u osnovnim i srednjim školama kao predmetnim nastavnicima. Osim toga, s obzirom na znanja koja stječu tijekom preddiplomskog studija, studenti su u mogućnosti nastaviti studij na nekom od tehničkih fakulteta, a osposobljeni su i za rad na manje zahtjevnim poslovima u privatnim tvrtkama koje se bave informatikom i tehnikom te kao stručni suradnici u različitim laboratorijima. Ovakve kompetencije su omogućene preraspodijelom na način da su pedagoški sadržaji većinom prebačeni na diplomski studij.

Robotika

Studenti sastavljaju i programiraju Lego mindstorms robote koji su prvenstveno namijenjeni za poučavanje i razumijevanje samoga procesa programiranja. Osim Lego mindstormsa, na studiju Tehnike je moguće koristiti Arduino čipove koji služe za stvaranje uređaja i naprava da bi lakše povezali računala s fizičkim svijetom, kao i korištenje Raspberry Pi minijaturnih računala.

Anketa