Tehnika

dr.sc.Koceić Bilan i dr.sc.Braić, predavanja

Subota, 16 Siječanj 2021 12:28

dr.sc.Nikola Koceić Bilan-  dolazi u ponedjeljak, 18.1. u Mostar ,  nastava iz OMA u ponedjeljak od 17.30 sati.

dr.sc. Snježana Braić - dolazi u ponedjeljak, 18.1. u Mostar , konzutacije iz  Kombinatorike su od 17:sati, te predavanja iz MNEG  u terminu od 18:00 do 19:30

Obavijesti Opširnije...


Skijanje 1 i Skijanje 2 - sastanak za terensku nastavu

Petak, 15 Siječanj 2021 12:57

OBAVEZAN sastanak za sve studente koji idu na terensku nastavu iz kolegija Skijanje 1 i Skijanje 2, održati će se u sljedećim terminima:

- Skijanje 1: 18.01. 2021.g. u 12:30h

- Skijanje 2: 19.01. 2021.g. u 13:30h

Studenti koji nisu u mogućnosti sudjelovati na sastanku obavezno se moraju javiti predstavniku godine.

U slučaju nedolaska na sastanak ili ne javljanja, studenti neće imati pravo odlaska na nastavu.

Obavijesti Opširnije...


O studiju tehnike

Preddiplomski studij informatike-tehnike prvenstveno za cilj ima pripremu studenata za diplomski studij informatike i tehnike koji će im omogućiti rad u osnovnim i srednjim školama kao predmetnim nastavnicima. Osim toga, s obzirom na znanja koja stječu tijekom preddiplomskog studija, studenti su u mogućnosti nastaviti studij na nekom od tehničkih fakulteta, a osposobljeni su i za rad na manje zahtjevnim poslovima u privatnim tvrtkama koje se bave informatikom i tehnikom te kao stručni suradnici u različitim laboratorijima. Ovakve kompetencije su omogućene preraspodijelom na način da su pedagoški sadržaji većinom prebačeni na diplomski studij.

Robotika

Studenti sastavljaju i programiraju Lego mindstorms robote koji su prvenstveno namijenjeni za poučavanje i razumijevanje samoga procesa programiranja. Osim Lego mindstormsa, na studiju Tehnike je moguće koristiti Arduino čipove koji služe za stvaranje uređaja i naprava da bi lakše povezali računala s fizičkim svijetom, kao i korištenje Raspberry Pi minijaturnih računala.

Anketa