FPMOZ Banner

Međunarodna suradnja

UNESCO/Al Fozan međunarodna nagrada za promociju mladih istraživača

Petak, 22 Srpanj 2022 10:54
Obavještavamo  Vas da je UNESCO objavio poziv za dostavljanje nominacija za UNESCO/Al Fozan međunarodnu nagradu za promicanje mladih znanstvenika u području znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike.

UNESCO-Al Fozan međunarodna nagrada za promociju mladih znanstvenika u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) ima za cilj jačanje STEM istraživanja, STEM obrazovanja i međunarodne suradnje. 
Nagradom se daje priznanje dostignućima mladih ljudi koja doprinose drustveno-ekonomskoj transformaciji i razvoju na globalnoj razini, a istodobno se povećava interes mladih, posebice djevojaka i žena za znanost kako bi se promovirala rodna ravnopravnost, znanstvena pismenost i izbor znanstvene karijere.
 
Kandidati trebaju imati manje od 40 godina u vrijeme isteka roka za prijavu.
 
Nominacije se dostavljaju putem online platforme: https://unescoalfozanprize.org/, a rok za dostavljanje prijava je 15.11.2022. godine.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Stipendija Vlade Meksika

Četvrtak, 21 Srpanj 2022 11:13
Donosimo informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o natječaju Vlade Meksika za stipendiranje stranih studenata. 
Meksička agencija za međunarodnu razvojnu suradnju  poziva strane državljane koji su zainteresirani za školovanje na preddiplomskom, diplomskom ili doktorskom programu, sudjelovanje u diplomskim ili postdoktorskim istraživanjima ili za sudjelovanje u programima mobilnosti, da se prijave na Program stipendiranja meksičke vlade za strane studente u 2022. godini.

Stipendije se nude studentima u više od 180 država, od strane 70 meksičkih institucija registriranih kod Nacionalnog Vijeća za Znanost i Tehnologiju (CONACYT).

Krajnji rok za prijavu je 24. srpanj 2022. godine, a prijave se podnose elektronski, preko web stranice: https://sigca.sre.gob.mx/login .

Sve informacije o dostupnim programima studiranja, kao i obrazac za podnošenje prijava može se pronaći na web stranici :https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

 

Stipendija Meksiko

Međunarodna suradnja Opširnije...


IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme (MSCFP) New Application Period Opens!

Utorak, 19 Srpanj 2022 13:32

Donosimo informaciju o otvorenom natječaju za stipendiranje kroz 3. IAEA Maria Sklodowska-Curie program. Rok za podnošenje prijava je otvoren do 30. rujna 2022.

Više informacija o uvjetima natječaja kao i samom programu može se pronaći u tekstu ispod ili na sljedećoj poveznici https://www.iaea.org/about/overview/gender-at-the-iaea/meet-the-mscfp-students.

MSCFP poster

 

Međunarodna suradnja Opširnije...


Produženje roka za natječaj za odlaznu mobilnost osoblja Sveučilišta u Mostaru za Université Claude Bernard Lyon 1

Utorak, 19 Srpanj 2022 10:45

Donosimo informaciju o produženom roku za dostavu prijavne dokumentacije za natječaj za mobilnost osoblja za Université Claude Bernard Lyon 1. Natječaj je produžen do 18.7.2022. do kraja dana.

Natječaj je dostupan na sljedećoj poveznici https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-odlaznu-mobilnost-osoblja-sveucilista-u-mostaru-za-universit%C3%A9-claude/, a word verziju potrebnih dokumenata možete pronaći u privitku.

CV obrazac

Prijavni obrazac KA107

Ugovor za nastavu

Ugovor za nastavu

Međunarodna suradnja Opširnije...


Natječaj za mobilnost studenata za Silesian University of Technology u Gliwicama, Poljska za zimski ili ljetni semestar 2022./2023.

Petak, 15 Srpanj 2022 12:58
Donosimo informaciju o otvorenom natječaju za mobilnost studenata za Silesian University of Technology u Gliwicama, Poljska.
Natječaj je dostupan na sljedećoj poveznici https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-stipendiranje-studentske-mobilnost-u-okviru-erasmus+-programa-za-silesian/, a word verziju potrebnih dokumenata možete pronaći u privitku. 
 
 
 

Međunarodna suradnja Opširnije...


Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael - Ambasada Izraela za BiH - poziv na međunarodni program "Climate Change Education Strategies for Primary and High schools"

Petak, 15 Srpanj 2022 10:53

Prosljeđujemo pozivnicu Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael, izraelske agencije za međunarodni razvoj MASHAV i veleposlanstva Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani za sudjelovanje  u međunarodnom programu "Climate Change Education Strategies for Primary and High schools", koji će se održati u Izraelu u razdoblju od 11. do 23. rujna 2022.

Prijaviti se može putem priloženog formulara koji je potrebno popuniti te poslati zajedno s pratećom dokumentacijom najdalje do 8. kolovoza 2022. putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više informacija o programu može se pronaći u priloženoj brošuri.

Climate Change Education Strategies

Application Form

Međunarodna suradnja Opširnije...


Popis studenata po godinama

Popis studenata po godinama

talumni logo blue

 
 ESTA Logo RGB S e1590050249491                                                                                             
 
Studomat
ISS
ISS
ISS
Anketa