Turizam i zaštita okoliša

Predavanja- Ekonomika turizma

Utorak, 10 Svibanj 2022 09:34

Predavanja iz kolegija Ekonomika turizma kod prof .dr. sc. Dore Smolčić Jurdana  održati će se u petak 13. svibnja od 11-15h. 

Turizam i zaštita okoliša Opširnije...


Predavanje Ekonomika okoliša

Petak, 08 Travanj 2022 14:53

Predavanje iz kolegija Ekonomika okoliša će se održati  online  12.04.2022. u 15,00 sati.Link za navedeno predvanje bit će dostupan dan prije predavanja.

Turizam i zaštita okoliša Opširnije...


Dani otvorenih vrata Studija geografije

Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 13:32

Dani otvorenih vrata Studija geografije održati će se 22. travnja. Svi studenti koji su zainteresirani da sudjeluju u organizaciji istih dužni su se najkasnije do četvrtka 07. travnja javiti na mail:    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Turizam i zaštita okoliša Opširnije...


Geografija je znanost koja se bavi proučavanjem međuodnosa ljudi i njihova okoliša te stoga ona predstavlja most između prirode i društva. Studij Geografije ukazuje na to da su informacije (naglasak je na geografskom informacijskom sustavu) jedan od ključnih resursa razvoja te da je problematika prostornog i regionalnog razvoja interdisciplinarno područje u kojem geografija, posebno primijenjena, ima stožernu ulogu. Geografija se, izuzev kao jednopredmetni studij, realizira i u kombinaciji s drugim studijskim grupama. Kandidati koji završe diplomski studij Geografije, smjer Turizam i zaštita okoliša ili Održivi razvoj turizma (potonji se realizira samo kao diplomski), biti će osposobljeni za obavljanje poslova znanstveno-istraživačkih i stručnih suradnika u znanstvenim i znanstveno-istraživačkim, kulturnim, školskim i drugim javnim institucijama kao i u institucijama od općedruštvenog značenja u turističkim djelatnostima na gradskoj (ili općinskoj), županijskoj, regionalnoj i državnoj razini te u inozemstvu. 

Sveučilišni preddiplomski studij traje tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca geografije (ili turizma i zaštite okoliša) – 180 ECTS.

Sveučilišni diplomski studij traje dvije (2) godine, odnosno četiri (4) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/ra geografije (ili turizma i zaštite okoliša ili održivog razvoja turizma) – 120 ECTS.

E-mail:  geografija@fpmoz.sum.ba

Anketa