Promet i logistika

Matematika 1

Srijeda, 14 Listopad 2020 15:20

Mole se studenti Studija cestovnog prometa da se upišu na kolegij  2021 Matematika 1 Mostar na SUMARUM-u.   Šifra nije potrebna.

Dolazak do kolegija na SUMARUMU: Fakultet prirodoslovno -matematičkih i odgojnih znanosti / Informatika / Preddiplomski studij .

 

Za eventualne nejasnoće se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obavijesti Opširnije...


Prva godina

Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 20:20

Uvodna predavanja i nastava iz kolegija Inženjerska grafika i dokumentiranje  za studente  I godinu sveučilišnog odjela Promet i logistika prof.dr.sc. Luburić  će se održati 15. i 16.10.2020. Predavanja počinju 15.10. u 10h u učionici 209. Ostale obavijesti će studenti dobiti na predavanju.  Srdačan pozdrav!

Obavijesti Opširnije...


Matematika 1

Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 07:19

Vježbe i predavanja za studente prometa održati će se ovaj tjedan  u utorak 13.10. u 9 sati u ucionici  1-2.

Obavijesti Opširnije...


Obavijest

Srijeda, 07 Listopad 2020 19:11

Termin upisa ocjena iz Engleskog jezika 1 i 2 je petak 9.10.2020. u 12 i 30, u kampusu u Mostaru.

dr.sc. Milea Ajduk Kurtović

Promet i logistika Opširnije...


Prva godina - predavanja

Srijeda, 07 Listopad 2020 13:21

Predavanje iz Engleskog jezika 1 će se održavati petkom u 11.30h počevši od ovog tjedna.

Predavanje iz Njemačkog jezika 1 će se održavati četvrtkom u 17:00h  počevši od ovog tjedna.

Prvo predavanje iz Elektrotehnike će se održati 16.10. u 13:00h.

Obavijesti Opširnije...


Prva godina - Algoritmi u primjeni

Utorak, 06 Listopad 2020 14:46

Uvodno predavanje iz kolegija Algoritmi u primjeni održat će se u srijedu 7.10.2020. u 14h u učionici 1-2.

Svi studenti su obvezni ponijeti masku i pridržavati se epidemioloških mjera.

 

Obavijesti Opširnije...


Sveučilišni odjel Promet i logistika – smjer cestovni promet

Prijedlog studijskog programa promet i logistika, smjer cestovni promet na Sveučilištu u Mostaru izrađen je prema stavu ovog Sveučilišta o usporedivosti s komplementarnim studijama u Republici Hrvatskoj te drugih Sveučilišta u inozemstvu. Uz suglasnost Rektorata te Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu korišten je nastavni plan i program navedenog fakulteta te će isti biti ujedno i referentni fakultet za ovaj studij.

Opis i trajanje studija

U sklopu studijskog programa cestovnog prometa studenti se obrazuju u području upravljanja prometnim tokovima, tehnologije prijevoza robe i putnika, projektiranja prometnica i raskrižja, sigurnosti prometa, prometnog planiranja i vrednovanja projektnih rješenja. Na preddiplomskoj razini studenti u sklopu obveznih predmeta stječu znanja iz područja: analize rada i eksploatacije cestovnih prijevoznih sredstava, projektiranja i održavanja cestovnih prometnica, osnovnih elemenata sigurnosti cestovnog prometa, tehnologije cestovnog prometa s naglaskom na prijevoz robe, održavanja cestovnih vozila i špediterskog poslovanja. Preddiplomski studij traje 3 godine što je 6 semestara (180 ECTS bodova), a po završetku studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer prometa.
Od akademske 2020./2021. godine pokreće se i diplomski studij u trajanju od 4 semestra, odnosno dvije godine, što ukupno na kraju daje 240 ECTS bodova i po završetku se stječe naziv sveučilišni magistar inženjer prometa.

Uvjeti upisa

Svjedodžba o završenoj četverogodišnjoj školi iz koje se vrednuje opći uspjeh i uspjeh iz relevantnih nastavnih predmeta, a budući da se u akademskoj 2020./2021. neće provoditi postupak razredbenog ispita, rang lista kandidata će se utvrditi na temelju uspjeha u srednjoj školi.
Detaljnije informacije o prijemnom ispitu i upisima (vrijeme održavanja, visina upisnine prema načinu studiranja i sl.) nakon što se objave u natječaju Sveučilišta u Mostaru, bit će dostupne i na oglasnoj ploči studentske referade FPMOZ-a, a s obzirom na novonastalu situaciju sve detalje potražite na web stranici Fakulteta

Kompetencije završetkom studija

Završetkom studija cestovnog smjera stječu se kompetencije za rad u mnogobrojnim organizacijama i tvrtkama u području cestovnog prometa. Osim teorijskih znanja, radom u laboratoriju i praktičnom nastavom studenti se osposobljavaju za korištenje i primjenu novih tehnologija na budućem radnom mjestu. Temeljem usvojenih znanja i vještina prvostupnici su u stanju svladati zahtjeve rada u prometnoj operativi i rješavati prometno-tehnološke zadatke u praksi prometne grane za koju su specijalizirani, kao i u dodatnim djelatnostima prometne industrije Što se tiče zapošljavanja u pravilu se sa cestovnim smjerom zapošljavaju u: prijevozna poduzeća, projektnim biroima, gradskim ili županijskim uredima za promet, logističkim tvrtkama i tako dalje.

Studentska mobilnost

Studijski program prometa i logistike smjer cestovni promet omogućuje horizontalnu i vertikalnu pokretljivost studenata na Sveučilištu u Mostaru, te na druga sveučilišta, lokalna i inozemna. Postoji mogućnost uključivanja u zajednički program sa srodnim fakultetima na sveučilištima u Republici Hrvatskoj te regiji i Europskoj Uniji. Ovaj Studij je potpuno komplementaran s postojećim studijskim programima u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj te u ostalim europskim zemljama.

Detaljne informacije možete pogledati na sljedeće dvije poveznice:

Učitavam...
Anketa