FPMOZ upisi

Novosti

Svečana promocija diplomiranih studenata po prvi puta na otvorenom u Mostaru

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 10:34
Budući da Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru radi uz poštivanje svih sigurnosnih mjera kao i preporuka kriznog stožera, u mjesecu srpnju se planira održati promocija magistara struke i prvostupnika. Svečanost će biti održana u vanjskom dijelu Amfiteatra Sveučilišta u Mostaru.Promociji će moći pristupiti studenti koji će diplomirati ili obraniti završni rad do 30. lipnja 2020. godine, te izvršiti sve obveze za završetak studija i promociju. Detaljnije informacije o terminu promocije bit će oglašene pravovremeno.

Službeno Opširnije...


Uplata druge rate za ljetni semestar

Utorak, 26 Svibanj 2020 09:32

Studenti koji nisu uplatili drugu ratu za ljetni semestar akademske 2019./20. trebaju izmiriti svoje obveze do 05. lipnja 2020. godine u protivnom neće moći pristupiti ispitima na ljetnom ispitnom roku.

Službeno Opširnije...


Obavijest o radu Fakulteta

Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 14:55

Od ponedjeljka, 25.5.2020. godine produžava se radno vrijeme na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te sukladno tome sve administrativne i tehničke službe Fakulteta radit će svaki radni dan od 8 do 15,30 sati. Svi ostali koji imaju potrebu mogu doći i biti na Fakultetu u navedenom periodu, uz poštivanje socijalne distance i drugih preporuka kriznog stožera.

Službeno Opširnije...


Online obrana diplomskoga rada na studiju Edukacijska rehabilitacija

Petak, 15 Svibanj 2020 11:59

Dana 15. svibnja 2020. u 11.00 h održana je online obrana diplomskoga rada na studiju edukacijske rehabilitacije. Studentica Branka Nešić Jelić je pred tročlanim povjerenstvom u sljedećem sastavu : prof. dr. sc. Daniela Bratković – mentorica i članica, doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar – predsjednica povjerenstva i asist. Maja Smolić – članica, uspješno obranila diplomski rad pod nazivom Stavovi stručnjaka prema spolnosti osoba s intelektualnim teškoćama te stekla zvanje magistra edukacijske rehabilitacije.

Službeno Opširnije...


FPMOZ nastavlja s uspješnim održavanjem online obrana diplomskih radova

Utorak, 12 Svibanj 2020 18:26

Nakon što je održana prva online obrana diplomskog rada na studiju Geografije pod mentorstvom prof. dr. sc. Sanje Bijakšić, a zatim i na studiju Informatike, pod mentorstvom doc. dr. sc. Tomislava Volarića,  održana je online obrana diplomskog rada i na studiju Pedagogije. Pristupnica Matea Petrović  branila je diplomski rad na temu „Socijalni odnosi u razredu i komunikacija između učenika“, preko Google Meet platforme, 12. svibnja 2020., pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr.sc. Sonja Kovačević - mentor, doc. dr.sc. Antea Čilić -  predsjednik povjerenstva i  dr.sc. Ivana Jovanović - član. Povjerenstvo je nakon saslušane obrane i odgovora na postavljena pitanja jednoglasno odlučilo da je pristupnica uspješno obranila diplomski rad čime je stekla pravo na naziv magistra pedagogije.

Službeno Opširnije...


Održan sastanak s predstavnicima studenata preddiplomskih i diplomskih studija

Srijeda, 06 Svibanj 2020 13:29

U utorak, 5. svibnja 2020., održan je online sastanak sa predstavnicima studenata preddiplomskih i diplomskih studija FPMOZ-a, putem Google Meeta-a.

Sastanak je vodila dr. sc. Antea Čilić, doc., pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja.
Sukladno prethodno održanim sastancima uprave Fakulteta s nastavnim osobljem, te imajući u vidu povratnu informaciju o realizaciji i funkcioniranju nastave od strane nastavnog osoblja, smatrali smo važnim čuti mišljenje studenata, te na njihove upite dati pravovremenu povratnu informaciju.

Svi predstavnici su podnijeli kratko izvješće o funkcioniranju nastave na svom studiju. Može se zaključiti kako se nastava odvija po planu, studenti imaju potrebne informacije od strane profesora za sve kolegije. Nadalje, studenti su mišljenja da nastava funkcionira na najbolji način, a u skladu s mogućnostima i specifičnostima pojedinih studija. Zadovoljni su načinom održavanja nastave na daljinu.

Predstavnik PDS Informatike, Jozo Spajić, rekao je da sve teče uredno, kao da smo i u učionicama. Zahvalio se profesorima i asistentima što su omogućili korištenje sustava za e-učenje i Google Meet aplikacije, te zaključio da su profesori napravili najbolje moguće, u jako u kratkom vremenu.

Studenti su upoznati s mogućim načinima održavanja ispita, a u skladu s trenutnim okolnostima; 
za svaki kolegij će profesor odrediti način polaganja ispita, ovisno od specifičnosti kolegija (neke od opcija su: usmeno ispitivanje, online testovi u sustavu SUMARUM, kontinuirano vrednovanje kroz radne zadatke).

Predstavnica DS Fizike, Josipa Knez rekla je kako je ovo bio jedan od produktivnijih sastanaka, na kojem su studenti imali priliku iznijeti svoje stavove te upite oko ispitnih rokova, realiziranja prakse i vježbi, online upisa, izrade i obrane završnih i diplomskoh radova, te da su dobili korisne povratne informacije.

Ističemo važnost perspektive studenata i u trenutnim okolnostima, jer su naši studenti aktivni suradnici i glavni subjekti obrazovnog procesa.

Službeno Opširnije...


Anketa