Novosti

Održan Prvi virtualni dan matematike i informatike

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 15:17

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru 28.svibnja 2020. organiziran je prvi Virtualni dan matematike i informatike. 

U sklopu Virtualnog dana matematike i informatike održana su zanimljiva stručna predavanja na temu „Jesu li naše tajne sigurne? „ za profesore i učenike, te „O gemetriji u kojoj pravci nisu pravci“ za profesore.

Na stručna predavanja bilo je prijavljeno 45 profesora i nastavnika, od kojih je jedan dio sudjelovao na live prijenosu, dok  oni koji su bilo spriječeni obavezama, imaju mogućnost
pogledati snimku predavanja.

Za učenike su studenti studija matematike i studija informatike pripremili razne zanimljive virtualne radionice i reportaže, program je vodio mag. Anton Martinović, bivši student našeg dvopredmetnog studija matematike i informatike.

Na otvaranju Virtualnog dana matematike i informatike nazočne su pozdravili mag. Emil Brajković, pročelnik studija informatike, te mag. Mila Zovko, pročelnica studija matematike koji su nazočnima poželjeli dobrodošlicu i uputili ih na bitne podatke vezane uz studij matematike i informatike. Nakon uvodnog dijela profesori Vedrana Mikulić Crnković , izv.prof. i Bojan Crnković, izv.prof. profesorima i učenicima su održali stručno predavanje „Jesu li naše tajne sigurne? „, a potom su učenici upućeni na radionice, dok je profesorica Vedrana Mikulić Crnković, izv.prof. održala predavanje „O geometriji u kojoj pravci nisu pravci“ za profesore.

 

Zanimljive radionice iz matematike i informatike možete pogledati na poveznici.

 

Više informacija o studiju matematike možete pronaći na poveznici.

Više informacija o studiju informatike možete pronaći na poveznici.

 

Događanja Opširnije...


Studij edukacijske rehabilitacije – održano online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji : nove tehnologije, online podrška iskustva roditelja“

Petak, 22 Svibanj 2020 16:00

21. svibnja 2020. godine održano je predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja“ koje su organizirali studenti Studija edukacijske rehabilitacije u suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilištu u Mostaru, na čelu s dekanom, prof. dr. sc. Mariom Vasiljem.

Predavanje je organizirano uz pomoć koordinatorice za Studij edukacijske rehabilitacije Nikoline Knezović i Maje Smolić, asistentice na studiju ER, koja je bila i moderator predavanja.

Uvodnu riječ imala je doc. dr. sc. Antea Čilić, pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ-a, koja je sve prisutne pozdravila i pohvalila studente za angažman i uloženi trud te poželjela uspješan rad.

Predavači su bili mr. sc. Selmir Hadžić, Predsjednik Udruženja defektologa, edukatora - rehabilitatora u KS "STOL" s temom Sistem edukacije i rehabilitacije djece s TUR u BiH i primjeri iz prakse.  Druga tema bila je Kako nove tehnologije utječu na razvoj socijalne kompetencije?, a o njoj su govorile studentice treće godine edukacijske rehabilitacije, Ivona Grbavac i Marija Rezić. Veoma zanimljiva tema, Izazovi za vrijeme pandemije COVID-19, nove uloge i iskustva, bilo je zapravo iskustvo Mirjane Odak, majke dječaka s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je završeno s temom Podrška edukacijskog rehabilitatora roditeljima djece s TUR u vrijeme pandemije COVID-19, magistrice edukacijske rehabilitacije, Mateje Vukašinec, koja je kroz primjere predstavila na koji način ona kao edukacijski rehabilitator pruža djeci i njihovim obiteljima online podršku....

Predavanje je završilo pozdravom i motivirajućim riječima dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, prof. dr. sc. Maria Vasilja, koji je ovaj događaj podržao te aktivno pratio cijelo predavanje, ali i najavio neke zanimljive i korisne aktivnosti na fakultetu i na Studiju edukacijske rehabilitacije.

Obzirom na iznimno uspješnu organizaciju prvog predavanje, studenti se nadaju da je ovo samo još jedan u nizu od ovakvih projekta, te da će uz podršku Fakulteta i Sveučilišta u Mostaru i dalje organizirati ovakve i slične događaje sa ciljem edukacije ali i poboljšanja statusa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Događanja Opširnije...


Otvorene prijave za Virtualni dan matematike i informatike

Četvrtak, 21 Svibanj 2020 15:30

Prvi Virtualni dan otvorenih vrata matematike i informatike održati će se u četvrtak 28. svibnja 2020. godine,  s početkom u 10:30 sati.

Virtualni dan matematike i informatike ima za cilj povezivanje svih razina obrazovanja u matematici i informatici i promicanje prirodoslovno-matematičkih znanosti među mladima. Na virtualnom danu matematike i informatike bit će organizirane zabavne i poučne radionice za učenike koje zanima logičko razmišljanje.

Uz niz jednostavnih, ali zanimljivih radionica učenicima želimo približiti naš fakultet i prikazati im na koji način obrazujemo buduće generacije.Za profesore matematike i informatike bit će organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadamo se, donijeti nove ideje za rad u učionicama.

Pozivnicu za sudjelovanje, te raspored aktivnosti koje Vas očekuju možete pogledati na poveznici: Pozivnica za sudjelovanje

Ako želite sudjelovati na Virtualnom danu matematike i informatike, potrebno se prijaviti na ovoj poveznici.

Događanja Opširnije...


Online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja.

Utorak, 19 Svibanj 2020 09:36

Studenti studija edukacijske rehabilitacije u suradnji sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar, organiziraju online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije,  podrška, iskustva roditelja“

Predavači su:online
dr. sc. Selmir Hadžić, predsjednik Udruženja defektologa, edukatora-rehabilitatora "STOL" u Kantonu Sarajevo
Ivona Grbavac i Marija Rezić – studentice treće godine Studija edukacijske rehabilitacije u Mostaru
Mirjana Odak, roditelj djeteta s teškoćama u razvoju
Mateja Vukašinec, mag.rehab.educ., Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica (HR)

Prijavu za online predavanje možete izvršiti na ovom linku.

Link na Google MEET svi prijavljeni će dobiti u četvrtak, pola sata prije predavanja, na mail adresu.

Sve dodatne informacije o predavanju pogledajte na priloženim INFO plakatima.

Predavanje će se održati u četvrtak 21.5.2020. s početkom u 17 sati na platformi Google MEET.

Veselimo se ONLINE druženju !

Događanja Opširnije...


Organizirana prva online obrana diplomskog rada

Petak, 01 Svibanj 2020 11:28

Epidemiološka situacija izazvana COVID 19 je pred sve, pa tako i pred Sveučilište u Mostaru, postavila brojne izazove i prepreke.

Osigurati redovito održavanje nastavnih i drugih aktivnosti zasigurno u ovim uvjetima nije jednostavno, ali svjesni činjenice da je student na prvom mjestu, na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti otišli su i korak dalje.

Naime, organizirana je i prva online obrana diplomskog rada. Kandidatkinja Ena Miloš uspješno je obranila diplomski rad Uloga marketinga u razvoju turističke destinacije pred povjerenstvom prof. dr. sc. Sanja Bijakšić – mentor, doc. dr. sc. Tomislav Volarić – član i doc. dr. sc. Danijela Madžar – član te stekla zvanje magistar geografije, smjer Održivi razvoj turizma.

Događanja Opširnije...


Održan sastanak uprave FPMOZ-a s nastavnicima i stručnom službom

Utorak, 07 Travanj 2020 18:27

Uprava FPMOZ-a na čelu s dekanom, prof. dr. sc. Mariom Vasiljem, održala je sastanak s nastavnicima i stručnom službom, preko Google Meet-a, s ciljem analize trenutnog stanja i funkcioniranja Fakulteta.

Sudionici sastanka, kojih je bilo 57, su razmjenili mišljenja i iskustva te iznijeli prijedloge vezano za realizaciju nastavnog procesa što uključuje; izvođenje nastave, mogućnosti obrane završnih, diplomskih i doktorskih radova, organizaciju ispita, dostupnost literature kao i izvođenje prakse.

Pročelnici studija su dali izvještaj za svoje studije.

Predstavnici studenata iznijeli su da su studenti zadovoljni on-line nastavom, koja se kontinuirano odvija u vidu različitih aktivnosti; prezentacija, pdf materijala, lekcija, zadataka i predavanja putem Google Meet-a.

Događanja Opširnije...