Novosti

OBAVIJEST O PROMOCIJI MAGISTARA STRUKE I PRVOSTUPNIKA

Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 13:06

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, do daljnjeg se produžava rok do kojeg studenti trebaju obraniti završni odnosno diplomski rad kako bi pristupili promociji magistara struke i prvostupnika.

Točan datum promocije i detaljnije informacije o istoj bit će oglašene naknadno.

Službeno Opširnije...


Didaktika - upis ocjena

Ponedjeljak, 22 Lipanj 2020 10:20

Upis ocjena iz Didaktike i uvid u praktikume, održat će se u četvrtak,  25.6.2020 u 9h, ured 324. Zbog mjera sigurnosti mole se studenti da po dvoje ulaze u ured i pripreme materijal / praktikum, indeks i prijavnicu ) 

Ostalo Opširnije...


Obavijest

Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 11:17

Sukladno preporuci kriznog stožera prilikom ulaska i izlaska iz zgrade Fakulteta obavezno dezinficirati ruke, nositi masku te pridržavati se svih ostalih sigurnosnih mjera i preporuka.

Službeno Opširnije...


Razredbeni postupak i upisi

Petak, 05 Lipanj 2020 14:08

Prijave za razredbeni postupak

Prijave se primaju se od 29. lipnja do 11. srpnja 2020. godine na sljedeće načine:

  1. preko online platforme uz naknadno dostavljanje originalne dokumentacije
  2. na fakultetu, ured br.102
  3. poštom na adresu fakulteta

U svrhu prijave za razredbeni postupak potrebno je dostaviti:

  1. Izvadak iz matične knjige rođenih (ne stariji od 6 mjeseci) i vjenčani list (ukoliko je došlo do promjene prezimena)
  2. Svjedodžbe svih razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju i svjedodžbu mature (Svjedodžbe trebaju biti originalne ili ovjerene kopije s potvrdom drugog Fakulteta gdje se nalaze originali). Pristupnici koji su srednju školu završili u inozemstvu moraju priložiti rješenje o istovrijednosti svjedodžbi
  3. Potvrda o prebivalištu;

Ukoliko se pristupnik prijavljuje na dvopredmetne studije, popunjava dvije prijave – za svaki studij posebno - ali predaje jednu dokumentaciju;

  1. Dokaz o uplati troškova razredbenog postupka u iznosu od 50 KM. Uplata se vrši na žiro račun Fakulteta prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti: 3381302271308745 UniCredit banka d.d.Mostar
  2. Za Studij kineziologije i za stručni Studij kineziologije: liječničko uvjerenje o psihofizičkim sposobnostima od obiteljskog liječnika, sa naznakom da je student sposoban za upis i studiranje na Studiju kineziologije, odnosno stručni Studij kineziologije na FPMOZ.

Pristupnici strani državljani ne mogu se prijaviti na razredbeni postupak na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u statusu redovitih uz potporu Ministarstva.

Razredbeni postupak

Izbor pristupnika za upis na studije u akademskoj 2020./2021. godini zasnivat će se na...

Službeno Opširnije...


Održan Prvi virtualni dan matematike i informatike

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 15:17

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru 28.svibnja 2020. organiziran je prvi Virtualni dan matematike i informatike. 

U sklopu Virtualnog dana matematike i informatike održana su zanimljiva stručna predavanja na temu „Jesu li naše tajne sigurne? „ za profesore i učenike, te „O gemetriji u kojoj pravci nisu pravci“ za profesore.

Na stručna predavanja bilo je prijavljeno 45 profesora i nastavnika, od kojih je jedan dio sudjelovao na live prijenosu, dok  oni koji su bilo spriječeni obavezama, imaju mogućnost
pogledati snimku predavanja.

Za učenike su studenti studija matematike i studija informatike pripremili razne zanimljive virtualne radionice i reportaže, program je vodio mag. Anton Martinović, bivši student našeg dvopredmetnog studija matematike i informatike.

Na otvaranju Virtualnog dana matematike i informatike nazočne su pozdravili mag. Emil Brajković, pročelnik studija informatike, te mag. Mila Zovko, pročelnica studija matematike koji su nazočnima poželjeli dobrodošlicu i uputili ih na bitne podatke vezane uz studij matematike i informatike. Nakon uvodnog dijela profesori Vedrana Mikulić Crnković , izv.prof. i Bojan Crnković, izv.prof. profesorima i učenicima su održali stručno predavanje „Jesu li naše tajne sigurne? „, a potom su učenici upućeni na radionice, dok je profesorica Vedrana Mikulić Crnković, izv.prof. održala predavanje „O geometriji u kojoj pravci nisu pravci“ za profesore.

 

Zanimljive radionice iz matematike i informatike možete pogledati na poveznici.

 

Više informacija o studiju matematike možete pronaći na poveznici.

Više informacija o studiju informatike možete pronaći na poveznici.

 

Događanja Opširnije...