Informatika - Orašje

Izbor predstavnika studija informatike u Orašje

Utorak, 18 Svibanj 2021 09:46

Mole se studenti na dislociranom studiju informatike u Orašju da do kraja tjedna (21.5.) izaberu po jednog predstavnika svake godine na studiju. 

Informaciju o izboru predstavnika molimo dojaviti na mail pročelniku studija: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i koordinatoru za dislocirane studije ispred studentskog zbora: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

Obavijesti Opširnije...


Obavijest

Utorak, 27 Travanj 2021 21:08

Predavanje iz Engleskog jezika 2, biti će održano u črtvrtak, 29.4. u 8 i 30.

Obavijesti Opširnije...


Informatička praksa

Petak, 23 Travanj 2021 16:29

Online konzultacije za kolegij "Informatička prakse" u 6 semestru na studiju informatike biti će održane u terminu srijeda 28.04.2021. u 11:00 putem Google Meet platforme na linku 
https://meet.google.com/gki-mfwp-qom

Obrazac projektnog zadatka potpisan od strane mentora potrebno je dostaviti asistentu Robertu Roziću na mail 
(Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Obavijesti Opširnije...


Obavijest - Engleski jezika 2

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 11:34

Predavanje iz Engleskog jezika 2, održat će se u četvrtak 22.4. u 9 i 30. Link će biti objavljen prije predavanja.

dr.sc. Milea Ajduk Kurtović

Obavijesti Opširnije...


U novije vrijeme razvoj informatičkih tehnologija sve više utječe na društvo u cjelini, npr. ekonomiju, medicinu i druge znanosti. U studiju informatike se stručni sadržaji realiziraju kroz obvezne i izborne kolegije. Dopunjuju se metodičkim i pedagoško-psihološkim sadržajima. Cilj ovog studija je osposobljavanje studenata za uspješno i društveno odgovorno prenošenje informatičkog znanja na mlade naraštaje, uz samostalno korištenje najnovije računalne tehnologije u pripadajućim i raznolikim informatičkim primjenama. Studij preddiplomskog Informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru traje od 2008 godine. Od 2017. godine i potpisanog sporazuma o suradnji s tvrtkom MegaIN2 studenti mogu odraditi praksu u sklopu studija i upoznati se s najnovijom tehnologijom.

Izgradnja ITS-a za učenje i poučavanje za potrebe Američke mornarice

Djelatnici studija informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s profesorima iz Splita prof.dr.sc. Slavomirom Stankovom, doc. dr.sc. Brankom Žitkom, doc. dr.sc. Ani Grubišić i ostalim suradnicima sudjeluju u izgradnji inteligentanog sustava za e-učenje (Adaptive Courseware based on Natural Language Processing - AC & NL Tutor), koji financira znanstveni ured Američke mornarice "Office of Naval Rersearch" - grant N00014-15-1-2789. Ishod projekta uključuje razvoj gotovo potpuno automatiziranog inteligentnog tutorskog sustava za učenje i poučavanje u proizvoljnom deklarativnom područnom znanju uz komunikaciju na prirodnom jeziku. Automatizacija će se odraziti u generiranju i prilagodbi znanja o učeniku, kao i znanja o metodama poučavanja. Oblikovanje područnog znanja u modulu stručnjaka će također biti automatizirano (računalni stručnjak koristi ekstrakciju računalog znanja), umjesto ručne (živi stručnjaci oblikuju područno znanje). Štoviše, stvaranje, odabir, sekvenciranje i prezentacija elemenata računalom oblikovanih nastavnih sadržaja će biti u potpunosti automatiziran. Obrada prirodnog jezika će se primjenjivati tijekom dvosmjerne komunikacije u svim fazama učenja, poučavanja i testiranja znanja. Oblikovanje nastave u ovom sustavu će ponuditi nekoliko scenarija učenja, podučavanja i testiranja učenikova znanja. Projekt traje od 1. rujna 2015 do 31 kolovoza 2018.

Anketa