Informatika - Orašje

3MT (3 Minute Thesis)

Petak, 09 Travanj 2021 11:41
3MT (3 Minute Thesis) je natjecanje u predstavljanju teze s vrijednim fondom nagrada. Studenti završnih godina prediplomskog i diplomskog studija imaju zadatak predstaviti svoj istraživački (završni i diplomski) rad u video formatu trajanja do 3 minute široj publici. Na taj način će poboljšati svoje akademske, prezentacijske i komunikacijske vještine. Također će imati priliku da se upoznaju s drugim studentima, predstave sebe budućim poslodavcima i javnosti. 
Više o samom natjecanju možete pročitati OVDJE.
Više o radu fondacije možete pronaći na ovdje

Smatramo da je ovo natjecanje iznimna prilika da se predstavi istraživački potencijal i izvrsnost naših studenata široj javnosti.

Rok za prijave će biti produžen do 1.svibnja. 

Obavijesti Opširnije...


Obavijest o predavanjima - Arhitektura računala

Nedjelja, 28 Ožujak 2021 21:58

Uvodna predavanja iz kolegija Arhitektura računala kod prof.dr.sc. Svena Gotovca odnosno dr.sc. Željka Marušića će se održati u ponedjeljak 29.3. u 17h putem Google Meet platforme.

Link za predavanja će biti objavljen u obavijestima na sumarum platformi kolegija neposredno prije početka predavanja.  

Studenti se mogu samostalno upisati na kolegij Arhitektura računala koristeci lozinku: adr2021

Obavijesti Opširnije...


Obavijest za studente dislociranih studija u Orašju

Četvrtak, 25 Ožujak 2021 11:12

Studentska služba Sveučilišnog centra Posavina neće raditi od 29. ožujka do 12. travnja 2021. godine.

Sve informacije vezane za studij mogu se dobiti putem mail-a:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Telefon:

031/717-196 i 063/258-944

Obavijesti Opširnije...


U novije vrijeme razvoj informatičkih tehnologija sve više utječe na društvo u cjelini, npr. ekonomiju, medicinu i druge znanosti. U studiju informatike se stručni sadržaji realiziraju kroz obvezne i izborne kolegije. Dopunjuju se metodičkim i pedagoško-psihološkim sadržajima. Cilj ovog studija je osposobljavanje studenata za uspješno i društveno odgovorno prenošenje informatičkog znanja na mlade naraštaje, uz samostalno korištenje najnovije računalne tehnologije u pripadajućim i raznolikim informatičkim primjenama. Studij preddiplomskog Informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru traje od 2008 godine. Od 2017. godine i potpisanog sporazuma o suradnji s tvrtkom MegaIN2 studenti mogu odraditi praksu u sklopu studija i upoznati se s najnovijom tehnologijom.

Izgradnja ITS-a za učenje i poučavanje za potrebe Američke mornarice

Djelatnici studija informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s profesorima iz Splita prof.dr.sc. Slavomirom Stankovom, doc. dr.sc. Brankom Žitkom, doc. dr.sc. Ani Grubišić i ostalim suradnicima sudjeluju u izgradnji inteligentanog sustava za e-učenje (Adaptive Courseware based on Natural Language Processing - AC & NL Tutor), koji financira znanstveni ured Američke mornarice "Office of Naval Rersearch" - grant N00014-15-1-2789. Ishod projekta uključuje razvoj gotovo potpuno automatiziranog inteligentnog tutorskog sustava za učenje i poučavanje u proizvoljnom deklarativnom područnom znanju uz komunikaciju na prirodnom jeziku. Automatizacija će se odraziti u generiranju i prilagodbi znanja o učeniku, kao i znanja o metodama poučavanja. Oblikovanje područnog znanja u modulu stručnjaka će također biti automatizirano (računalni stručnjak koristi ekstrakciju računalog znanja), umjesto ručne (živi stručnjaci oblikuju područno znanje). Štoviše, stvaranje, odabir, sekvenciranje i prezentacija elemenata računalom oblikovanih nastavnih sadržaja će biti u potpunosti automatiziran. Obrada prirodnog jezika će se primjenjivati tijekom dvosmjerne komunikacije u svim fazama učenja, poučavanja i testiranja znanja. Oblikovanje nastave u ovom sustavu će ponuditi nekoliko scenarija učenja, podučavanja i testiranja učenikova znanja. Projekt traje od 1. rujna 2015 do 31 kolovoza 2018.

Anketa