Informatika - Orašje

Nastava iz predmeta Robotika u obrazovanju

Četvrtak, 24 Ožujak 2022 13:35
Nastava iz predmeta Robotika u obrazovanju se održava u terminima:
- predavanja: četvrtak od 11:30 do 13:00
- vježbe: petak od 9:30 do 11:00.
 
Studenti s dislociranog studija u Orašju nastavu mogu pratiti putem Google Meet platforme. Poveznicu za praćenje nastave je moguće pronaći na stranici kolegija na portalu za e-učenje SUMARUM. Lozinka za registriranje na kolegij je: orasje2022
______________

Obavijesti Opširnije...


Upis kolegija "Teorija informacija" na SUMARUM sustavu

Utorak, 15 Ožujak 2022 23:53

Svi studenti koji su upisali kolegij "Teorija informacija" mogu se upisati na kolegij na SUMARUM sustavu, sve daljnje obavijesti studenti mogu pratiti na SUMARUM sustavu. Šifre za upis na kolegij su:

  • Mostar - TinfMO2022.
  • Orašje - TinfOR2022.

Mole se svi studenti koji su se prethodno upisali na ovaj kolegij da to učine ponovo.

Obavijesti Opširnije...


Upis kolegija "Programsko inženjerstvo" na SUMARUM sustavu

Subota, 12 Ožujak 2022 20:39

Mole se svi studenti koji su akademske godine 2021./2022. upisali kolegij "Programsko inženjerstvo" da upišu kolegij na SUMARUM sustavu. Šifre za upis studenata na kolegij su:

  • MoPI2022. - šifra za studente u Mostaru
  • OrPI2022. - šifra za studente u Orašju

Studenti koji su prethodno upisali kolegij moraju odraditi upis ponovo. Sve daljnje obavijesti prariri na stranici kolegija.

Obavijesti Opširnije...


Kombinatorna i diskretna matematika

Četvrtak, 10 Ožujak 2022 20:50

Studenti koji slušaju navedeni kolegij se trebaju i upisati na e-kolegij - Kombinatorna i diskretna matematika (M&O)  Obavijest o uvodnom predavanju će biti oglašena na e-kolegiju.

Obavijesti Opširnije...


Obavijest

Srijeda, 02 Ožujak 2022 16:05

Ispitu iz Engleskog jezika, možete se pridružiti na linku https://meet.google.com/cbb-vwtr-gpy

Obavijesti Opširnije...


U novije vrijeme razvoj informatičkih tehnologija sve više utječe na društvo u cjelini, npr. ekonomiju, medicinu i druge znanosti. U studiju informatike se stručni sadržaji realiziraju kroz obvezne i izborne kolegije. Dopunjuju se metodičkim i pedagoško-psihološkim sadržajima. Cilj ovog studija je osposobljavanje studenata za uspješno i društveno odgovorno prenošenje informatičkog znanja na mlade naraštaje, uz samostalno korištenje najnovije računalne tehnologije u pripadajućim i raznolikim informatičkim primjenama. Studij preddiplomskog Informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru traje od 2008 godine. Od 2017. godine i potpisanog sporazuma o suradnji s tvrtkom MegaIN2 studenti mogu odraditi praksu u sklopu studija i upoznati se s najnovijom tehnologijom.

Izgradnja ITS-a za učenje i poučavanje za potrebe Američke mornarice

Djelatnici studija informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s profesorima iz Splita prof.dr.sc. Slavomirom Stankovom, doc. dr.sc. Brankom Žitkom, doc. dr.sc. Ani Grubišić i ostalim suradnicima sudjeluju u izgradnji inteligentanog sustava za e-učenje (Adaptive Courseware based on Natural Language Processing - AC & NL Tutor), koji financira znanstveni ured Američke mornarice "Office of Naval Rersearch" - grant N00014-15-1-2789. Ishod projekta uključuje razvoj gotovo potpuno automatiziranog inteligentnog tutorskog sustava za učenje i poučavanje u proizvoljnom deklarativnom područnom znanju uz komunikaciju na prirodnom jeziku. Automatizacija će se odraziti u generiranju i prilagodbi znanja o učeniku, kao i znanja o metodama poučavanja. Oblikovanje područnog znanja u modulu stručnjaka će također biti automatizirano (računalni stručnjak koristi ekstrakciju računalog znanja), umjesto ručne (živi stručnjaci oblikuju područno znanje). Štoviše, stvaranje, odabir, sekvenciranje i prezentacija elemenata računalom oblikovanih nastavnih sadržaja će biti u potpunosti automatiziran. Obrada prirodnog jezika će se primjenjivati tijekom dvosmjerne komunikacije u svim fazama učenja, poučavanja i testiranja znanja. Oblikovanje nastave u ovom sustavu će ponuditi nekoliko scenarija učenja, podučavanja i testiranja učenikova znanja. Projekt traje od 1. rujna 2015 do 31 kolovoza 2018.

Anketa