International cooperation

Pozivi za dodjelu stipendija

Wednesday, 21 April 2021 09:17

Donosimo informaciju Veleposlanstva Indije u Budimpešti kako je Vijeće za kulturnu suradnju Indije (ICCR) oglasilo studentima iz Bosne i Hercegovine četiri (4) stipendije za akademsku 2021./2022. godinu. Stipendije se odnose na sva tri studijska ciklusa.

Uvjeti za valjanu prijavu su:

-          starosti između 18 i 30 godina

-          najmanje 12 godina prethodno stečenog obrazovanja

-          izvrsno poznavanje engleskog jezika (pisanje eseja od 500 riječi na engleskom jeziku, kao i moguće predočenje rezultata prethodno položenog TOEFL ili IELTS testa)

Predviđena stipendija pokriva školarinu, dok druge nepredviđene troškove kandidati snose sami. Također je predviđeno pokrivanje troškova smještaja u iznosu od 5.500 do 6.500 INR, a planirana mjesečna stipendija iznosi 18.000 do 25.000 INR.

Troškovi zrakoplovne karte i medicinski troškovi nisu uključeni u stipendiju, jer se od studenata očekuje da imaju vlastitu policu zdravstvenog osiguranja.

Prijave se primaju do 30.4.2021., a zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice http://a2ascholarships.iccr.gov.in.

 

Stipendije Slovačke

Stipendije ICCR Indija

Međunarodna suradnja Read more ...


SAVE THE DATE - Poziv na međunarodnu online konferenciju EARTH DAY 2021‏‎

Monday, 19 April 2021 08:10
Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael i ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani Vama i Sveučilištu u Mostaru šalju pozivnicu na međunarodnu online konferenciju "EARTH DAY 2021".
 
Konferenciju će otvoriti ministar vanjskih poslova Izraela Gabi Ashkenazi dok će svoje ideje izlagati ličnosti koje predvode borbu protiv klimatskih promjena sa pet kontinenata.
 
Konferencija se održava putem platforme ZOOM u četvrtak 22. travnja u 17:00 (po BiH vremenu).

Međunarodna suradnja Read more ...


ICED 2021 Call for Papers

Monday, 12 April 2021 12:48

Donosimo informaciju o međunarodnoj konferenciji pod nazivom 3rd International Conference on the Economics of the Decoupling (ICED) u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), a sve u suradnji s Institutom za ekonomiju energetike i okoliša (InEEO). Cilj konferencije je okupiti istraživače i stručnjake kako bi predstavili svoja istraživanja na predmetnu temu. Konferencija će se održati virtualno tako da će sudionici imati prigodu u virtualnim odjeljcima predstaviti svoje radove putem PowerPoint prezentacija. Svi autori koji predstave svoje radove tijekom konferencije dobit će potvrde o predstavljanju svojih istraživanja. Zainteresirani autori mogu poslati sažetke i cjelovite radove, a o čemu se više može saznati na sljedećoj poveznici http://iced.net.efzg.hr.

ICED_2021

Međunarodna suradnja Read more ...


Language requirements: ELADE acreditation - May 2021

Tuesday, 30 March 2021 13:58

Donosimo obavijest o rasporedu za polaganje online ispita iz španjolskog jezika za studente koji se prijavljuju za mobilnost za Sveučilište u Granadi, a koji žele slušati kolegije na španjolskom jeziku i ne posjeduju traženi certifikat o znanju španjolskog jezika za razinu B1. Prije polaganja studenti svakako trebaju biti prethodno nominirani od strane Ureda za međunarodnu suradnju. U tekstu ispod nalazi se više informacija te ukoliko bude bilo kakvih dodatnih upita vezano za način prijave i polaganja ispita stojimo na raspolaganju.

Međunarodna suradnja Read more ...


Najava nove mogućnosti studiranja u Sjedinjenim Državama za studente digitalnih i medijskih komunikacija

Tuesday, 30 March 2021 11:25

Donosimo poziv za prijavu na natječaj za Community College u SAD-u. Natječaj se odnosi na studente digitalnih i medijskih komunikacija koji još nisu diplomirali kao i na sve one koje ova područja zanimaju bez obzira na prethodno područje interesa. Više informacija se može pronaći u privitku emaila, a svi zainteresirani trebaju poslati popunjene prijave putem email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  do 23. travnja 2021.

Privitak

Međunarodna suradnja Read more ...


Anketa