International cooperation

Fulbright Visiting Scholar 22/23

Thursday, 04 November 2021 08:25

Prosljeđujemo informaciju veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini o otvorenom natječaju za dodjelu stipendija u okviru Fulbright Visiting Scholar programa za akademsku godinu 2022./2023. godinu.

Rok za podnošenje prijava je 10. siječnja 2022.

Program je namijenjen kandidatima koji su stekli diplomu trećeg ciklusa PDS-a zainteresiranim za istraživački rad ili izvođenje nastave na nekim od vodećih američkih sveučilišta u desetomjesečnom razdoblju.

Više informacija o programu i samoj prijavi može se pronaći na sljedećoj poveznici https://cies.org/non-us-scholars/fulbright-visiting-scholar-program.

U cilju što bolje informiranosti potencijalnih kandidata za programe razmjene održat će se sesija 16. studenoga 2021. u 11:00 sati, a svi zainteresirani mogu sudjelovati na sesiji putem sljedeće poveznice https://us02web.zoom.us/j/84615914627.

 

Fulbright

Međunarodna suradnja Read more ...


Studentska mobilnost za Sveučilište u Mariboru

Thursday, 28 October 2021 14:45

Otvoren je natječaj Sveučilišta u Maribor, Slovenija za stipendiranje studentske mobilnosti u okviru Erasmus+ KA107 programa u trajanju od pet mjeseca za ljetni semestar akademske godine 2021./2022. Za studente BiH odobrene su 2 stipendirane mobilnosti. Kako naše Sveučilište već ima 4 studenata koji se trenutno nalaze na razmjeni na Sveučilištu u Mariboru u zimskom semestru akademske 2021./2022. kolege su nas obavijestile kako će primat imati ostala sveučilišta u BiH koja su partneri Sveučilišta u Mariboru u ovoj mobilnosti.

Međunarodna suradnja Read more ...


Stipendije za master studije Jadransko-jonske inicijative

Wednesday, 27 October 2021 12:14

Donosimo informaciju  o otvorenom natječaju za stipendiranje dvogodišnjeg diplomskog studija na Marche politehničkom Sveučilištu u Anconi, Italija, za kandidate iz zemlja članica Inicijative i zemalja Zapadnog Balkana. Deset (10) stipendija pojedinačne vrijednosti u iznosu od 6.000 EUR, za akademsku  2021./2022. financira Ministarstvo inozemnih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije. Odabrani studenti će biti u mogućnosti pohađati jedan od četiri diplomska studija na engleskom jeziku na Marche Sveučilištu: Međunarodna ekonomija i trgovina, Biomedicinski inženjering, Okolišni inženjering i Inovacije i upravljanje hranom i pićem. Prijave se dostavljaju online, a rok za podnošenje prijava je 8. studenoga 2021. do 13:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Više informacija o programu može se pronaći u privitku kao i na poveznici https://www.aii-ps-org/.

 

Stipendije

Međunarodna suradnja Read more ...


Poziv za međunarodni seminar o standardima Vijeća Evrope u oblasti omladinske politike i omladinskog rada i njihovoj primjeni nacionalnim politikama i programima 29.11-2.12.2021 Sankt Peterburg

Monday, 25 October 2021 14:31

Donosimo informaciju o međunarodnom seminaru o standardima Vijeća Europe vezanim za politička i radna pitanja mladih kao i njihove primjene na nacionalne politike i programe.

Seminar organizira Odjel za mlade pri Vijeću Europe, Ministarstvo zanosit i obrazovanja Ruske Federacije, Nacionalno vijeće mladih Ruske Federacija uz potporu Ruskog tehnološkog sveučilišta MIREA. Seminar će se održati u razdoblju od 29.11. do 2.12.2021 u Saint Petersburg, Ruska Federacija, a radni jezik će biti engleski i ruski uz simulanti prijevod.

Zainteresirani kandidati trebaju popuniti i poslati online prijavni obrazac do 23:59 CET 26. listopada 2021. putem platforme  https://youthapplications.coe.int/Application-forms.

Više informacija o seminaru može se pronaći u priloženom dopisu.

Dopis

Poziv

 

Međunarodna suradnja Read more ...


Poziv za eksperte za volontiranje u UNESCO Zemaljskoj mreži

Friday, 22 October 2021 09:51

Donosimo informaciju o otvorenom natječaju UNESCO-a za prijavu stručnjaka volontera u mrežu Earth Network. Više informacija o potrebnim kompetencijama kao i radnim uvjetima dostupno je na sljedećoj poveznici https://en.unesco.org/news/support-italy-unesco-launches-international-network-environmental-experts ili se može pronaći u priloženom dopisu.

Zainteresirani volonteri trebaju popuniti priloženi obrazac i poslati na email adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 29.10.2021.

 

Dopis

Call volunteer experts

Međunarodna suradnja Read more ...


Anketa