International cooperation

Poziv za dodjelu stipendija Ruske Federacije

Wednesday, 20 October 2021 15:29

Natječaj otvoren do:

Zemlja

 

01.11.2021

Ruska Federacija

 

Ambasada Ruske Federacije obavještava da su građanima Bosne i Hercegovine ponuđene državne stipendije u akademskoj 2022./2023. godini za studiranje na visokoškolskim institucijama Ruske Federacije. Podaci o broju ponuđenih stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine će naknadno biti dostavljeni.

Detaljne informacije za sve zainteresirane kandidate iz Bosne i Hercegovine o mugućnostima studiranja u Ruskoj Federaciji su objavljene na ruskom jeziku i zvaničnim jezicima u Bosni i Hercegovini na web stranici Ambasade Ruske Federacije: www.bih.mid.ru  u odjeljku „Studiranje u Rusiji“.

Registracija zainteresiranih  kandidata treba biti izvršena u elektronskom obliku preko web adrese: http://edu.rs.gov.ru

Krajnji rok za slanje prijava je 01.11.2021 godine.

Međunarodna suradnja Read more ...


Poziv za prijave na Program podrške za mlade istraživače „Istraživački inkubator“

Monday, 18 October 2021 15:02

CREDI objavljuje poziv za prijavu mladih istraživača za Program podrške Istraživački inkubator. Cilj ovog programa je da podrži istraživanja iz društvenih nauka, te omogući mladim istraživačima da razviju vještine izrade kvalitetnih istraživačkih prijedloga projekata relevantih za diskusiju i donošenje politika/programa u BiH. Program podrške je u prvoj polovini 2021. godine prvi put implementiran i uspješno je završen rad sa prvom generacijom polaznika o čemu više informacija možete saznati na www.inquire.ba.

Međunarodna suradnja Read more ...


Tečaj španjolskog jezika za studente

Monday, 18 October 2021 15:00
Donosimo informaciju o tečaju španjolskog jezika koji će držati španjolska lektorica Celia Jimenez. 
Tečaj je namijenjen svim studentima koji su zainteresirani za Erasmus mobilnost u Španjolskoj, ali naravno i svi ostali zainteresirani studenti se mogu prijaviti. 
 
Tečaj će se održavati: 
Od 26. listopada do 25. siječnja (12 tjedana).
Svaki utorak od 15:45 do 17:15 na Filozofskom fakultetu, učionica 22.
 
Za prijavu je potrebno popuniti obrazac: https://forms.gle/qjj3AGAZZGPXis2c8.

Međunarodna suradnja Read more ...


Predavanje o kineskoj kulturi

Monday, 04 October 2021 16:37
U ime Filozofskog fakulteta možemo vas izvijestiti kako će nova lektoricu za kineski jezik, Haowen Xu održati predavanje na Filozofskom fakultetu 6. listopada 2021. u 10:00 sati u amfiteatru Klaić.
Dani kineske kulture je događaj koji je Filozofski fakultet započeo 2019. godine s bivšom lektoricom kineskog jezika gdje je svaki mjesec bilo organizirano otvoreno predavanje o kineskoj kulturi za širu javnost. 
Ovim predavanjem nova lektorica će se predstaviti te najaviti svoje kolegije Osnove kineskog jezika 1 koji se sluša u zimskom semestru i Osnove kineskog jezika 2 u ljetnom semestru. 
Pozivamo sve zainteresirane za kineski jezik i kulturu da se pridruže ovom događaju!
 
Plakat možete vidjeti ovdje.

Međunarodna suradnja Read more ...


Anketa