International cooperation

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael - Ambasada Izraela za BiH - Poziv na predavanje sa kandidatom Izraela za CRPD 2021/24 na temu djeca i osobe sa invaliditetom u obrazovnom sistemu

Monday, 23 November 2020 15:07
Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael i ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani Vas pozivaju na online predavanje na temu djeca i osobe sa invaliditetom u obrazovnom sistemu, na kojem će učestvovati izraelska kandidatkinja za stručni odbor CRPD-a. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 23. novembra 2020. godine, u 17:00 sati po izraelskom vremenu (16:00 u BiH).

Pozivamo Vas da učestvujete na posljednjem online predavanju koji će se održati prije izbora za organizaciju CRPD izraelske kandidatkinje gospođe Odelia Fitoussi. Ministarstvo poslova Države Izrael promovira kandidaturu gospođe Fitoussi za Komitet stručnjaka Konvencije za prava osoba s invaliditetom CRPD-a. Izbori se održavaju 30.11.2020.

Predavanje će se održati u saradnji s UN-om i odjelom Arbel u ministarsvu vanjskih poslova Izraela koji je odgovoran za odnose sa UN-om i međunarodnim organizacijama. Na predavanju će učestvovati predstavnici organizacija za obrazovanje i obuku za djecu i odrasle s invaliditetom. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, sa prevodom na znakovni jezik. 

 
Molimo Vas da se registrujete putem ovog linka.
 
Više informacija u priloženoj brošuri koju možete pogledati ovdje.

Međunarodna suradnja Read more ...


British council-poziv za obuku mladih istraživača

Monday, 23 November 2020 08:29

Britansko vijeće sa zadovoljstvom objavljuje poziv za prijavu  istraživača  u ranoj fazi razvoja karijere za dva online programa obuke:

  • Online trening program iz znanstvene komunikacije i javnog angažmana

Cilj programa jeste poboljšati sposobnosti  istraživača u ranoj fazi razvoja karijere za učinkovito komuniciranje znanosti i interakciju sa širom javnošću.  Namijenjen je istraživačima u ranoj fazi razvoja karijere (svi koji su stekli titulu doktora znanosti  unutar zadnjih osam godina) iz svih područja. Program će biti realiziran u suradnji  s „University of West England (Bristol)“  i organizacijom  ThinkWrite.  Za više informacija o programu pogledajte dokumente u privitku.

  • Online trening program o političkom angažmanu

Cilj programa jeste poboljšati mogućnosti istraživača u ranoj fazi razvoja karijere  da prenesu  znanstvene dokaze u politiku i  učinkovitije se povežu  s kreatorima politike i  ostalim političkim  sudionicima. Program obuke namijenjen je istraživačima u ranoj fazi razvoja karijere (svi koji su stekli titulu doktora znanosti  unutar  zadnjih osam godina) koji istražuju sljedeća područja: zdravstvo, socijalna skrb, obrazovanje, okoliš, poljoprivreda, energetika, upravljanje rizikom od katastrofe, ekonomija itd. Program će biti realiziran u suradnji s „Dods Parliamentary Communications“.   Za više informacija o programu pogledajte dokumente u privitku.

Rok za podnošenje prijava je utorak, 1. prosinca, do 23 sata (CET).

 

Science Communication and Public Engagement Programme Call

Policy Engagement Programme Call 20 BA

Međunarodna suradnja Read more ...


Stipendium Hungaricum

Friday, 20 November 2020 13:12
Otvoren je natječaj za stipendiranje bh. studenata sva tri ciklusa studija u akademskoj godini 2021.-2022. godini, u okviru programa Stipendium Hungaricum. 
 
Rok za podnošenje prijava je 15. siječnja 2021., a više informacija o uvjetima apliciranja kao i samoj stipendiji možete pronaći ovdje ili na sljedećoj poveznici: https://stipendiumhungaricum.hu/
 
 

Međunarodna suradnja Read more ...


Fulbright stipendije

Thursday, 19 November 2020 13:06
Otvoren je natječaj za Fulbright stipendije namijenjene osobama sa akademskim stupnjem doktora znanosti. 
Rok za podnošenje prijava je 10. siječnja 2021., a više informacija o uvjetima natječaja kao i samoj stipendiji može se pronaći u priloženom dokumentu ili na sljedećoj poveznici https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/postgraduate-exchange-programs/fulbright-visiting-scholar-program/.
 
Dokument možete pogledati ovdje.

Međunarodna suradnja Read more ...


Obavijest o održavanju ljetne škole - University of Vienna

Friday, 13 November 2020 08:47
Ljetna škola Sveučilišta u Beču, "Međunarodne i europske studije" koja će se održati od 17. srpnja do 14. kolovoza 2021. na jezeru Wolfgang - Austrija.
 
Četverotjedni program nudi napredni program Europskih studija, Austrijsku arbitražnu akademiju te program učenja njemačkog jezika.  

Međunarodna suradnja Read more ...


Anketa