International cooperation

Embassy of Romania - Scholarship Programme 2022-2023

Utorak, 11 Siječanj 2022 14:23

Vlada Rumunjske pokrenula je program stipendiranja za akademsku godinu 2022./2023. za državljane zemalja koje nisu članice EU.

Natječaj je otvoren do 5. ožujka 2022., a zainteresirani kandidati trebaju se osobno prijaviti putem online platforme https://studyinromania.gov.ro, odabirom opcije Prijava za MVP stipendije ili izravno putem stranice https://scholarships.studyinromania.gov.ro kojoj se može pristupiti na engleskom ili francuskom jeziku.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Natječaj za nastavne mobilnosti osoblja SUM-a

Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 08:41

Otvoren je natječaj za stipendije za jednotjednu razmjenu osoblja Sveučilišta u Mostaru za nastavne mobilnosti u okviru Erasmus+ KA107 programa razmjene za ljetni semestar akademske godine 2021./2022. Više informacija područjima na koje se mobilnosti odnose može se pronaći u tablici ispod teksta Natječaja.

 • Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sljedeću dokumentaciju:
 1. CV (privitak) ili novu verziju putem sljedeće poveznice https://europa.eu/europass/eportfolio/screen/profile-wizard?lang=en
 2. Motivacijsko pismo (engleski jezik),
 3. Dokaz o uposlenosti na SUM-u (samo za osoblje koje se prijavljuje za mobilnost za Sveučilište J.D. u Puli)
 4. Pozivno pismo visokoškolske institucije za koju se kandidat prijavljuje,
 5. Ugovor o mobilnosti za držanje nastave - popunjen i potpisan od strane kandidata i ustrojbene jedinice s koje kandidat dolazi (privitak),
 6. Potvrda o znanju engleskog jezika (min. B2),
 7. Prijavni obrazac - potpisan (privitak), (samo za osoblje koje se prijavljuje za mobilnost za Sveučilište J.D. u Puli koristi prijavni obrazac koji se može pronaći na sljedećoj poveznici  //www.unipu.hr/en/international_exchange/erasmus_international_credit_mobility/calls_for_applications?@=2evjw#news_124566">https://www.unipu.hr/en/international_exchange/erasmus_international_credit_mobility/calls_for_applications?@=2evjw#news_124566> )
 8. Kopija putne isprave.

Sastavni dio ovog Natječaja su i tablice kriterija sukladno kojima će zaprimljene prijave biti vrednovane.

Napomena:

 • potrebno pripaziti da se prijava odnosi na odgovarajuće područje kandidata te da bude poslana u PDF formatu za svaku točku zaseban dokument.
 • Osobe koje se prijavljuju za Sveučilište J.D. u Puli nakon provedene procedure odabira kandidata na SUM-u te nakon nominacije od strane Prorektorice za međunarodnu suradnju SUM-a trebat će svoju dokumentaciju dostaviti Sveučilištu J.D. u Puli, a o čemu će biti blagovremeno obavještene.
 • Planirane mobilnosti realizirati će se sukladno epidemiološkoj situaciji na partnerskim institucijama u EU najdalje do 31. srpnja 2022.
 • Prijave dostavljene izvan zadanog roka neće se uzeti u razmatranje.

R. br.

Projektna zemlja/ Grad/ Sveučilište

Odobreni broj mobilnosti za držanje nastave

Područja

Rok za dostavu prijava

Web poveznica

1

Austrija/ Graz/ Graz University

2

Sva područja kompatibilna s ponudom SUM-a

24. siječnja 2021.

https://www.uni-graz.at/en /

2

Rumunjska /  Timisoara/ Universitatea de Vest din Timisoara

1

Umjetnost i Dizajn, Ekonomija,  Filozofija

24. siječnja 2021.

https://www.uvt.ro/ro/

3

Hrvatska/ Pula/ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

2

Ekonomija, Turizam, Informatika, Talijanski jezik i književnost

5. siječnja 2021.

https://www.unipu.hr/

 

CV

Tablica kriterija za mobilnost za TEACHING

Prijavni obrazac KA107

Ugovor za nastavu

 

Međunarodna suradnja Opširnije...


BRAUIC Global Campus

Srijeda, 15 Prosinac 2021 11:04

Donosimo informaciju o programu CommTECH 2022 - Spring Edition. Nastavljajući uspješan program kampa zajednice i tehnologije (CommTECH), ITS Global Engagement uvodi novi inovativni program, CommTECH Online Edition. 

CommTECH online prilika je za studente, profesore i profesionalce da nauče o zajednici i globalnim problemima kroz razne pronicljive, ali zabavne aktivnosti virtualno. Program uključuje tečajeve, rasprave te virtualni društveni angažman kao i tečajeve indonezijskog jezika i kulture.

Cilj programa je olakšati priliku za bolje razumijevanje i implementiranje ITS tehnologije u društvu.Više informacija o programu može se pronaći na sljedećoj poveznici https://www.its.ac.id/international/study-at-its/short-program/commtech-camp/commtech-online-edition/.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Anketa