International cooperation

Poziv za međunarodni seminar o standardima Vijeća Evrope u oblasti omladinske politike i omladinskog rada i njihovoj primjeni nacionalnim politikama i programima 29.11-2.12.2021 Sankt Peterburg

Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 14:31

Donosimo informaciju o međunarodnom seminaru o standardima Vijeća Europe vezanim za politička i radna pitanja mladih kao i njihove primjene na nacionalne politike i programe.

Seminar organizira Odjel za mlade pri Vijeću Europe, Ministarstvo zanosit i obrazovanja Ruske Federacije, Nacionalno vijeće mladih Ruske Federacija uz potporu Ruskog tehnološkog sveučilišta MIREA. Seminar će se održati u razdoblju od 29.11. do 2.12.2021 u Saint Petersburg, Ruska Federacija, a radni jezik će biti engleski i ruski uz simulanti prijevod.

Zainteresirani kandidati trebaju popuniti i poslati online prijavni obrazac do 23:59 CET 26. listopada 2021. putem platforme  https://youthapplications.coe.int/Application-forms.

Više informacija o seminaru može se pronaći u priloženom dopisu.

Dopis

Poziv

 

Međunarodna suradnja Opširnije...


Poziv za eksperte za volontiranje u UNESCO Zemaljskoj mreži

Petak, 22 Listopad 2021 09:51

Donosimo informaciju o otvorenom natječaju UNESCO-a za prijavu stručnjaka volontera u mrežu Earth Network. Više informacija o potrebnim kompetencijama kao i radnim uvjetima dostupno je na sljedećoj poveznici https://en.unesco.org/news/support-italy-unesco-launches-international-network-environmental-experts ili se može pronaći u priloženom dopisu.

Zainteresirani volonteri trebaju popuniti priloženi obrazac i poslati na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 29.10.2021.

 

Dopis

Call volunteer experts

Međunarodna suradnja Opširnije...


Poziv za dodjelu stipendija Ruske Federacije

Srijeda, 20 Listopad 2021 15:29

Natječaj otvoren do:

Zemlja

 

01.11.2021

Ruska Federacija

 

Ambasada Ruske Federacije obavještava da su građanima Bosne i Hercegovine ponuđene državne stipendije u akademskoj 2022./2023. godini za studiranje na visokoškolskim institucijama Ruske Federacije. Podaci o broju ponuđenih stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine će naknadno biti dostavljeni.

Detaljne informacije za sve zainteresirane kandidate iz Bosne i Hercegovine o mugućnostima studiranja u Ruskoj Federaciji su objavljene na ruskom jeziku i zvaničnim jezicima u Bosni i Hercegovini na web stranici Ambasade Ruske Federacije: www.bih.mid.ru  u odjeljku „Studiranje u Rusiji“.

Registracija zainteresiranih  kandidata treba biti izvršena u elektronskom obliku preko web adrese: http://edu.rs.gov.ru

Krajnji rok za slanje prijava je 01.11.2021 godine.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Poziv za prijave na Program podrške za mlade istraživače „Istraživački inkubator“

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 15:02

CREDI objavljuje poziv za prijavu mladih istraživača za Program podrške Istraživački inkubator. Cilj ovog programa je da podrži istraživanja iz društvenih nauka, te omogući mladim istraživačima da razviju vještine izrade kvalitetnih istraživačkih prijedloga projekata relevantih za diskusiju i donošenje politika/programa u BiH. Program podrške je u prvoj polovini 2021. godine prvi put implementiran i uspješno je završen rad sa prvom generacijom polaznika o čemu više informacija možete saznati na www.inquire.ba.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Tečaj španjolskog jezika za studente

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 15:00
Donosimo informaciju o tečaju španjolskog jezika koji će držati španjolska lektorica Celia Jimenez. 
Tečaj je namijenjen svim studentima koji su zainteresirani za Erasmus mobilnost u Španjolskoj, ali naravno i svi ostali zainteresirani studenti se mogu prijaviti. 
 
Tečaj će se održavati: 
Od 26. listopada do 25. siječnja (12 tjedana).
Svaki utorak od 15:45 do 17:15 na Filozofskom fakultetu, učionica 22.
 
Za prijavu je potrebno popuniti obrazac: https://forms.gle/qjj3AGAZZGPXis2c8.

Međunarodna suradnja Opširnije...


Anketa