Naslovnica

Novosti


Otvorene prijave za Virtualni dan matematike i informatike


Prvi Virtualni dan otvorenih vrata matematike i informatike održati će se u četvrtak 28. svibnja 2020. godine,  s početkom u 10:30 sati.

Virtualni dan matematike i informatike ima za cilj povezivanje svih razina obrazovanja u matematici i informatici i promicanje prirodoslovno-matematičkih znanosti među mladima. Na virtualnom danu matematike i informatike bit će organizirane zabavne i poučne radionice za učenike koje zanima logičko razmišljanje.

Uz niz jednostavnih, ali zanimljivih radionica učenicima želimo približiti naš fakultet i prikazati im na koji način obrazujemo buduće generacije.Za profesore matematike i informatike bit će organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadamo se, donijeti nove ideje za rad u učionicama.

Pozivnicu za sudjelovanje, te raspored aktivnosti koje Vas očekuju možete pogledati na poveznici: Pozivnica za sudjelovanje

Ako želite sudjelovati na Virtualnom danu matematike i informatike, potrebno se prijaviti na ovoj poveznici.

Događanja Opširnije
  • Četvrtak, 21 Svibanj 2020 15:30

Online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije, online podrška, iskustva roditelja.


Studenti studija edukacijske rehabilitacije u suradnji sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar, organiziraju online predavanje na temu „Izazovi u edukacijskoj rehabilitaciji: nove tehnologije,  podrška, iskustva roditelja“

Predavači su:online
dr. sc. Selmir Hadžić, predsjednik Udruženja defektologa, edukatora-rehabilitatora "STOL" u Kantonu Sarajevo
Ivona Grbavac i Marija Rezić – studentice treće godine Studija edukacijske rehabilitacije u Mostaru
Mirjana Odak, roditelj djeteta s teškoćama u razvoju
Mateja Vukašinec, mag.rehab.educ., Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica (HR)

Prijavu za online predavanje možete izvršiti na ovom linku.

Link na Google MEET svi prijavljeni će dobiti u četvrtak, pola sata prije predavanja, na mail adresu.

Sve dodatne informacije o predavanju pogledajte na priloženim INFO plakatima.

Predavanje će se održati u četvrtak 21.5.2020. s početkom u 17 sati na platformi Google MEET.

Veselimo se ONLINE druženju !

Događanja Opširnije
  • Utorak, 19 Svibanj 2020 09:36

Obavijest o radu Fakulteta


Od ponedjeljka, 25.5.2020. godine produžava se radno vrijeme na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te sukladno tome sve administrativne i tehničke službe Fakulteta radit će svaki radni dan od 8 do 15,30 sati. Svi ostali koji imaju potrebu mogu doći i biti na Fakultetu u navedenom periodu, uz poštivanje socijalne distance i drugih preporuka kriznog stožera.

Službeno Opširnije
  • Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 14:55

Online obrana diplomskoga rada na studiju Edukacijska rehabilitacija


Dana 15. svibnja 2020. u 11.00 h održana je online obrana diplomskoga rada na studiju edukacijske rehabilitacije. Studentica Branka Nešić Jelić je pred tročlanim povjerenstvom u sljedećem sastavu : prof. dr. sc. Daniela Bratković – mentorica i članica, doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar – predsjednica povjerenstva i asist. Maja Smolić – članica, uspješno obranila diplomski rad pod nazivom Stavovi stručnjaka prema spolnosti osoba s intelektualnim teškoćama te stekla zvanje magistra edukacijske rehabilitacije.

Službeno Opširnije
  • Petak, 15 Svibanj 2020 11:59

FPMOZ nastavlja s uspješnim održavanjem online obrana diplomskih radova


Nakon što je održana prva online obrana diplomskog rada na studiju Geografije pod mentorstvom prof. dr. sc. Sanje Bijakšić, a zatim i na studiju Informatike, pod mentorstvom doc. dr. sc. Tomislava Volarića,  održana je online obrana diplomskog rada i na studiju Pedagogije. Pristupnica Matea Petrović  branila je diplomski rad na temu „Socijalni odnosi u razredu i komunikacija između učenika“, preko Google Meet platforme, 12. svibnja 2020., pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr.sc. Sonja Kovačević - mentor, doc. dr.sc. Antea Čilić -  predsjednik povjerenstva i  dr.sc. Ivana Jovanović - član. Povjerenstvo je nakon saslušane obrane i odgovora na postavljena pitanja jednoglasno odlučilo da je pristupnica uspješno obranila diplomski rad čime je stekla pravo na naziv magistra pedagogije.

Službeno Opširnije
  • Utorak, 12 Svibanj 2020 18:26

Održan sastanak s predstavnicima studenata preddiplomskih i diplomskih studija


U utorak, 5. svibnja 2020., održan je online sastanak sa predstavnicima studenata preddiplomskih i diplomskih studija FPMOZ-a, putem Google Meeta-a.

Sastanak je vodila dr. sc. Antea Čilić, doc., pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja.
Sukladno prethodno održanim sastancima uprave Fakulteta s nastavnim osobljem, te imajući u vidu povratnu informaciju o realizaciji i funkcioniranju nastave od strane nastavnog osoblja, smatrali smo važnim čuti mišljenje studenata, te na njihove upite dati pravovremenu povratnu informaciju.

Svi predstavnici su podnijeli kratko izvješće o funkcioniranju nastave na svom studiju. Može se zaključiti kako se nastava odvija po planu, studenti imaju potrebne informacije od strane profesora za sve kolegije. Nadalje, studenti su mišljenja da nastava funkcionira na najbolji način, a u skladu s mogućnostima i specifičnostima pojedinih studija. Zadovoljni su načinom održavanja nastave na daljinu.

Predstavnik PDS Informatike, Jozo Spajić, rekao je da sve teče uredno, kao da smo i u učionicama. Zahvalio se profesorima i asistentima što su omogućili korištenje sustava za e-učenje i Google Meet aplikacije, te zaključio da su profesori napravili najbolje moguće, u jako u kratkom vremenu.

Studenti su upoznati s mogućim načinima održavanja ispita, a u skladu s trenutnim okolnostima; 
za svaki kolegij će profesor odrediti način polaganja ispita, ovisno od specifičnosti kolegija (neke od opcija su: usmeno ispitivanje, online testovi u sustavu SUMARUM, kontinuirano vrednovanje kroz radne zadatke).

Predstavnica DS Fizike, Josipa Knez rekla je kako je ovo bio jedan od produktivnijih sastanaka, na kojem su studenti imali priliku iznijeti svoje stavove te upite oko ispitnih rokova, realiziranja prakse i vježbi, online upisa, izrade i obrane završnih i diplomskoh radova, te da su dobili korisne povratne informacije.

Ističemo važnost perspektive studenata i u trenutnim okolnostima, jer su naši studenti aktivni suradnici i glavni subjekti obrazovnog procesa.

Službeno Opširnije
  • Srijeda, 06 Svibanj 2020 13:29
Studomat
ISS
ISS
ISS
Anketa